kilenctizenegy Creative Commons License 2006.09.11 0 0 9078

"Ami nagyjábol annyit jelent hogy az amik elszeparálódnak, illetve miután 30 év alatt eléik a kövektező peak-ot teljesen használhatatlan infrastruktúrával fognak rendelkezni."

 

Ez teljes képtelenség, közgazdasági irracionalitás, ha csak valamilyen civilizációs világonlás következtében nem fordul vissza a globalizáció és nem töredezik a világpiac teljesen elszeparált gazdasági terekre.

 

Vagyis az energetikai szeparáció csak a gazdasági szeparáció eredményeképpen jöhetne létre, annak elmaradása esetén semmiképpen. Minden ellenkező törekvés ellenére az energiaszektor gyors ütemben piacosodik, egyre kevesebb termelő tudja eltéíteni a világpiaci trendeket.

 

Vagyis ha a szén és az olajpala jön, és az csak Kanadában van, akkor Kanada egyedül fogja kiszolgálni a világot (mindenkit, aki megfizeti), ha ennél olcsóbb lesz az atom (ebben bízom én is), akkor aki atomerőműveket épít, az adja el az energiát a környezetéből annak, aki nem. Poztív környezetet jelenthet az uránbánya és a parazita sötétzöldek gyengesége.

Előzmény: Törölt nick (9072)