jee_c Creative Commons License 2006.09.09 0 0 9057

Ki tudja, talán még jobb is, ha - a lehetőségekhez képest a leginkább kontrollált körülmények közt - kibányásszák a metánhidrátot, és elégetve "csak" CO2 kerül a légkörbe, nem pedig a felmelegedés (tenger vízhőfoka) miatt spontán módon szublimáló, és egyenesen a légkörbe startoló sokszoros (asszem kb. 10x-es) üvegház hatású  metán.

 

Persze mindkét lehetőség az üvegházhatás növekedésével jár.. :(

Ha pl. bányásszák, de trehányul, akkor lehet, hogy többet megbolygatnak, mint amennyi a hőmérsékletemelkedés miatt kiszabadulna amgától, és ebből a többől a technológiai hiányosságok, illetve maga a technológia miatt sok kerül a légkörbe, akkor rosszabb megoldás, hogy egyáltalán hozzányúltak, mintha nem tették volna.

 

Nagy probléma az, hogy Kínának nagyon kell az energia. Ha közgazdaságilag jobban megéri (nyilván nem számolva az utólagos következményekkel), akkor pedig ezt fogják csinálni... Ördög és pokol.. Lesz itt (Magyarországon) még jó idő. :( Túlságosan is. Vagy (és) a Golf áramlat lállta miatt télen csúnya hideg. Ebből a szempontból nekünk jobb, mint pl. Nagy Britanniának, vagy a Skandináv országoknak, Nyugat Európának.

Előzmény: ezerkilenszaznyolcvannegy (9055)