lyesmith Creative Commons License 2006.09.09 0 0 2511

A táplálék biztosítja nem csak az alapvető funkciókhoz szükséges energiát, hanem a magasabbrendűekhez is: gondolkodás, tervezés, alkotás.

 

Jogos. ha jól tudom akkor pl a hal illetve más vizi állatok fogyasztása fogyasztása rendkívül fontos az agy egészséges fejlődéséhez. Illetve evolúciós szempontból is nagymértékben hozzájárult az agy fejlődéséhez.

 

 

Szó sincs itt állatok megöléséről és megevéséről, azt csak a vízözön után engedélyezte a zsidóknak az Úr (Jahve).

 

Amire hivatkoztál az a bűnbeesés előtti állapot, ott a biblia még azt sem ismeri el hogy a ragadozók húst ettek volna, tehát ez egy idealizált nem valós állapot. Ami nem vált be. Ugyanakkor Ádám fia Ábel pásztor és égőáldozatot mutat be Istennek, amit Isten jobban szeret mint a földművelő Káin áldozatát. És mit tesz isten Káin agyonüti Ábelt. Jóval a vízözön előtt.

 

A ragadozó és mindenevő állatok általában nem nagy csoportokban élnek, és nem hoznak létre semmi produktívat. Kivéve mondjuk a kutyát, aki házőrzőként bevált az ember számára.

 

Mert a növényevő állatok milyen produktív dolgot csinálnak? Azon kívül hogy terelgetheted őket mint a birkákat.

A csimpánzok mondjuk mindenevők, vadásznak, háborúznak, eszközt használnak legközöelebbi rokonaink. Szinte  "testvéreink"