stevie wonder Creative Commons License 2006.09.08 0 0 11231

Az osregi 1.6-os, nyolc szelepes VW motor igazabol nem igenyli a meregdraga Long Life olajat. A Long Life olajra azert van szukseg, mert az autod un. rugalmas szervizintervallumu.

 

A rugalmas szervizintervallumu motor kompjutere egy csomo beerkezo adatot figyelembe veve hatarozza meg, hogy mikor kell olajat cserelni. Ahhoz, hogy kalkulalni tudjon, szuksege van az olaj tulajdonsagainak pontos ismeretere. Ezert kell a mittomenmilyen kodszamu referencia olajat hasznalni hozza, ami tortenetesen egy 0W-30 olaj, igen korszeru egyebkent.

 

A tapasztalat azt mutatja, hogy a szervizperiodus "rugalmas" uzemmodban is ritkan csuszik tul a 30e kilometeren, de bizonyos uzemi korulmenyek kozott eppen csak eleri a 15e km-t. Tudtommal még egyetlen rugalmas szervizperiodusu auto kompjutere sem kert 15e km elott olajcseret (bar extrem korulmenyek kozott ez is elofordulhat).

 

A leghelyesebb, amit tehetsz, hogy kiszamolod, hogyan jarsz jobban es adott esetben kiiktatod a rugalmas szervizperiodust. Ilyenkor a szervizben egyszeruen leallitjak a szoftvert, es innentol kezdve a "hagyomanyos" 15e km vagy egy ev lesz a szervizperiodus. Ebben az esetben nem kell a 8V oskovulethez (en egyebkent nagyon sokra tartom azt a motort) meregdraga olajat hasznalni. Egy full szinti 5W-40-es olaj teljesen jo bele, sőt.  A gyari eloirasokat a legtobb resz-szintetikus, 5 vagy 10W-s olaj kielegiti.

 

 

Előzmény: sansovino (11230)