Biga Cubensis Creative Commons License 2006.09.08 0 0 698

Kedves Grófnő! Gondolkoztam, hogy beszálljak-e a témába, mert hát már kábé 30-szor előjött ez a dolog. Egyáltalán nem akarom védeni a pénzes mestereket, szerintem is adhatnák ingyen, amit adnak, de ettől függetlenül az a véleményem, hogy ez csak egy vélemény :) Jézus mondását elég sokan félreértik, mert nem a pénz benne a lényeges, hanem a pénzhez való ragaszkodás. Jézus mondhatta volna ugyanezt Nikodémusnak, aki szintén nem volt egy olcsójános, de neki nem mondta. Az ifjúnak nem az volt a "bűne", hogy gazdag, hanem az, hogy ragaszkodott hozzá, mindennél jobban. Mondhatta volna, hogy ok, elosztogatom, majd úgyis kapok fatertól megint.. vagy nem :). Ezzel kifejezte volna, hogy neki nem számít a pénz, de ő magához ölelte és nem akart megválni tőle.

Az idők is megváltoztak.. Christian egyszer azt mondta, talán kis meglepetést is keltve ezzel, hogy akit egy évig itt lát, az nem értett meg semmit, abból, amit mondott. Christian mondanivalóját szerintem pár előadás alatt meg lehet érteni, anno 500 volt a beugró, szerintem nem sok, a mozi is többe kerül. A tábor megint csak más dolog, ott szervezni is kell, szállás, kaja, programok, segítők bére. Ennyi pénzt egy nyaralásra is bőven ráköltöttem volna.

A másik dolog, hogy az emberek hozzáállása is megváltozott. Ha hiszed, ha nem, az emberek többre tartanak olyan dolgokat, amiért fizetni kell. Akkor megbecsülik, akkor foglalkoznak vele. Sajnos vagy nem sajnos, de a többségnek akkor képvisel értéket valami, ha van forintban kifejezhető értéke. Sok emberben kimondatlanul ott van, hogy ami olcsó, az szar.

Ettől függetlenül valószínűleg tele van az ország, akik álezoterikus maszlag eladásával próbálnak pénzhez jutni, és nem akarok azzal vitatkozni, ki tartozik ide, ki nem - ha elég szigorúan vizsgáljuk a dolgot, a keresztényektől a buddhistákig mindenki ide sorolható, nert valamilyen formában úgyis csengetni kell nekik. Én életemben voltam eddig kb 10-15 Christian alkalmon, megvettem két könyvét és elmentem 1db táborába, melyeket egyiket sem bántam meg. Namost ha valaki odajár x éve előadásra és végül csalódik és hogy mennyit rááldozott, az az ő problémája. Én sokat kaptam tőle, számomra megérte, de túlzottan nem is érdekel, ki minek tartja. Felőlem lehet sarlatán, de az én esetemben történtek dolgok, sokat változtam, ami persze lehet véletlen egybeesés. Volt hasonló vitám emberekkel, végül mindegyiknek azt mondtam, szánja rá azt az 500 forintot, hallgassa meg élőben, aztán hitelesen mondhat róla véleményt. Persze addig is lehet róla véleményezni, végtére ez egy ilyen fórum, de azt hadd ne vegyem komolyan.

 

kézcsók

biga

 

 

 

 

 

 

Előzmény: Kolompár Grófnő (696)