nájckingdom Creative Commons License 2006.09.06 0 0 8982
Ne csak a géppuskák elleni lovasrohamra gondolj. Ámokfutó kormányunk őrültjeinek vágyálmaival szemben újra égetően fontossá válik a honvédelem. Utoljára 1918-ban volt ilyen okos kormányunk, amely akkor nem akart több katonát látni, amikor készültek minket feldarabolni. A történelem ismétli önmagát, mai "kormányunk" további 2 ezer fős leépítést tervez az 1500 fős honvédségnél, miközben a világ kezd felbolydult méhkas lenni, olaj, víz, termőföld és egyéb hiány miatt menekülésre kész milliókkal, milliárdokkal, valószínűleg felbomló EU-val, szőnyeg alól előkerülő régi, megoldatlan etnikai konfliktusokkal. Az EU jobb, ha meg is szűnik, mert pl. a szlovákok szélsőségeseit, magyarellenes uszítóit sem fogja vissza az ugatásban, a korábbi vágyálmokkal ellentétben.

Szóval pl. zöldhatáron átszivárgó bandák ellen elég hatékony lehet egy lovas határőrség, analógia a nagyvárosi parkok lovasrendőrsége, nálunk is van, New York-ban előbb volt. Vagy ha egy szomszéd ország magyarlakta vidékén kezde nek félkatonai alakulatok etnikai tisztogatásba, hasznát lehetne venni egy részben lovas gerillajellegű véderőnek.

Mellesleg a hírhedt lengyel-német csatában, ahol a lengyel lovashadosztály 2 napig tartóztatta fel a német páncéloshadosztályt, szó sem volt arról, hogy "szablyával rohamozták a tankokat". A csatában a lengyel "lovasok" több. mint 100 német tankot lőttek ki, ugyanis egy 1939-es lengyel lovashadosztály természetesen fel volt szerelve többek között páncéltörő ágyúkkal is, valahogy úgy, ahogy az USA légierejének vannak hajói és a flottának vannak repülői. A ló hasznossága a honvédelemben szerintem az Olajcsúcs idején automatikusan helyreáll, a hozzáférhetősége (kellő számban) és a hozzáértés sajnos nem. Ez óriási erőfeszítést igényel.
Előzmény: rev251 (8980)