kívül a magyarázat Creative Commons License 2006.09.05 0 0 13077
                                       Erotikai széptevés

                                                             (nemcsak elvi síkon)

 

 

 

A dolog így kezdődött:

 

Triste válasz | megnéz | könyvjelző 2006.01.13 13:54:51 (2385)

 

Ebben a kérdéskörben sajnos egyet kell értsek az általam nagyon rühellt Ein Gespenst-tel....

 

Előzmény: babarczyeszter (2373),

 

majd így folytatódott:

 

Triste válasz | megnéz | könyvjelző 2006.07.31 19:09:40 (3944)

 

Miért...? Talán azért, mert azt gondolod, hogy én vagyok Vásárhelyi Mária és szerelmes vagy belé. Hát ezért, kérlek.

 

Előzmény: kívül a magyarázat (3765)

 

 

Tehát. Ha az én szerelmem marxista gonoszságból bimbózik, akkor Triste liberális rühelletét is a libidó, vagyis Vásárhelyi Mária irántam érzett elementáris, fékezhetetlen szerelme magyarázza (legalábbis a formállogika szabályai szerint). Már persze, ha Triste az Triste. Plusz Vásárhelyi Mária. Igen. A probléma csupán az lehet ettől kezdődően, hogy akkor most mit szól mindehhez a Mester? Ami pedig valóban súlyos kérdés.

Ámdeviszont. Ha Triste mégsem Vásárhelyi Mária, úgy teljesen egyenesben vagyunk. Akkor nincs akadály. Akkor szerintem akár szeretkezhetnénk is expressis verbis. Részint, mert ehhez már Désnek a világon semmi köze, részint eszmei megfontolás alapzatán. Specifikus, ugyanakkor elvszerű zakatolásunkat megénekelhetné valamely Kossuth-díjas költőóriás, mondjuk, Petri stílusában: „Gespenst tömi Máriát”.

Történelmet írnánk vele, merthogy ez volna az első, szexuálfilozófiailag átfűtött, vagyis az igazán igazi bal-liberális konvergencia. Ami a föltételezett névazonosság révén még egy puha, párányi zsidókeresztény-sóhajjal is édesítené egymásra találásunkat.

 

Paradigmatikus szerelem, progresszív szex volna ez. Lendvai és Kuncze virtuális násza sehol nincs a mienkéhez képest. Főként ezért szorgalmazom a dolgot. Lendvaiék szerelméből nem történelem, nem balliberális jövőkép, csupán egy Gyurcsány-csomagnak nevezett „furfangos csecsemő” születhet. Kuncze amúgy is fatökű, Lendvai pedig túl sovány. (Egyébként tényleg nem értem, mért hiszik a nők, hogy attól szépek, ha girhesek.) De mindegy, ez legyen a Kuncze problémája. Én a magam részéről szexi csajt találtam az interneten, ráadásul – mint fentebb látható – valódi szerelem szövődött közöttünk.

 

És hogy „Miért...?

 

Na, ezt már magam sem tudom. A szerelem megmagyarázhatatlan.