peye Creative Commons License 2006.09.03 0 0 292

Nem Ő hibázott, hanem az én emlékezetem keverte a két igen hasonló nevet, és eseményt, mert volt jó pár belőle...

A vaklőszerhez meg annyit, hogy vidéken egy őrkatona belehalt mikor megtámadták, és meglőték, mert időt vesztett a vak utáni ismételt felhúzással.

Az sok barom, aki kitalálta ezt a vaklőszeres állatságot, csak annyit nem gondolt át, hogy a vak nem húzza fel a fegyvert, csak csőszűkítővel, de azt meg éleshez nem lehet felrakni, az ismételt töltés pedig, ha valóban megtámadják az őrt, egyenlő a halálos ítélettel.

A katonáink fegyver-és lőszerraktárra, robbanóanyag raktárra vigyáztak, a kikőtőben lévő hadihajókra stb....

Aki odament, tudta, fegyveres őrség van, és ennek figyelembe vételével támadta volna meg őket, huszonkilóméterekre a laktanyától.

Tudtuk ez mit jelent pszichésen a fiataloknak, rávezettük őket a tilos, de egyetlen helyes megoldásra, amire egyébként maguk is rájöttek, de így legalább emiatt nem idegeskedtek, mert érezték a feléjük megnyilvánuló bizalmat, és azt, hogy bízhatnak a parancsnokaikban...

Ezért, ha gond volt, hát mi is igyekeztünk segíteni, akinek lehetett, és amíg el lehetett menni, meg néha tovább is....

Voltunk jópáran, akik így gondolkodtak.

Ezek a fiúk tizenév távlatából is megismerik az embert, ráköszönnek, láthatóan örülnek a találkozásnak, leszereléskor nem egy könnyezet -mi is nyeltük néha a sajátunkat-, hát ez volt az én -mi- fizetésünk, és megérte!!!!

Előzmény: United Snakes (291)