Törölt nick Creative Commons License 2006.09.02 0 0 277

"Ha az épitőmunkások városának, eszközeinek, csontjainak, ételeinek a maradványai, a sírfeliratok: "XY munkavezető vagyok a piramis építői közül", a piramis némely kövén az azt odaszállító munkacsapat neve nem kézzelfogható bizonyíték, akkor micsoda?"

 

 

Csak az a kérdés, hogy a piramisváros építői pontosan melyik építményt, piramist építették? Hol vannak az építkezés technológiájára, mikéntjére, eszközeire  utaló írásos dokumentációk? Hol vannak azok az eszközök, amikkel felépítették a piramisokat, Szfinx templomokat?

 

 

"A természet válogatós lehet, ha a korszakból a primitív eszközök és használóik nem, csak a magas kultúra "rohadt" el..."

 

 

Melyik az a korszak, amelyikben tuti módon a megalit építmények épültek Cuzconál, Tiahuanaconál, Abüdosznál, a Szfinx mellett vagy Baalbeknél?

 

 

"Ha minden tényezőt bedobunk a mérlegbe, a spekuláció kivételével, a mostani kutatási eredmények arra mutatnak, hogy a helyi kultúrák hozták létre ezeket az építményeket..."

 

 

De hogyan, milyen eszközökkel és milyen motiváltságtól fűtve, valamint milyen célból? A motiváltságnál értem a vallási meggyőződést és az istenkirályok hihetetlen szuggesztív, kényszerítő erejét. De minek kellett több száz tonnás, tökéletesen megmunkált kőkolosszusokból sírhelyeket, templomokat építeni, amikor a kor kezdetleges technikai szintjén sokkal kisebb épületek lettek volna indokoltak?

Tizenöt évvel ezelőtt egy 200 tonnás tárgy felemelése számunkra is nagyon komoly teljesítmény volt. Akkor 5000 éve miért volt ez alapkövetelmény?

Előzmény: ZR (276)