xanto Creative Commons License 2006.09.02 0 0 4764

Természetesen az előző, a magyar gasztronomiához fűzött negatív megjegyzéseimet az kell, hogy kövesse. Tisztelet a kivételnek és hogy igen is vannak helyek és emberek, ahol és akik profimódon végzik a vállalt dolgukat. Sajnos nincsenek elegen!!!!!!!!!!! Pedig tényleg nem kellene sok hozzá. Egy kicsivel több odafigyelés, érdeklődés és persze a "főnök" részéről is profizmus és ennek elvárása a személyzettől is.

Egyszer tartottam egy előadást egy a nevét nem megnevezett vendéglátó iskolában az igazgató felkérésére, ahhol a tanárok is beültek, mert halvány lila gőzük nem volt a kávé témáról, de ezt ők oktatták. Nem azt mondom, hogy gyönyörü mintákat öntsenek a cappuccino tetejére, de legalább az alapokat és egy kicsivel többet várnék el egy "kávéfőzőtől" és ha őszinte akarok lenni a kávékedvelőtől is, akik saját forrásból próbálják a kávé "tudományát" elsajátítani. El kell fogadni, hogy ennek a témának több évszázados múltja van és hipp-hopp nem lehet eredményeket elérni, még akkor sem, ha ez "csak" egy otthoni espresso elkészítése.

Előzmény: Törölt nick (4763)