fish12 Creative Commons License 2006.09.01 0 0 119

A Mózes második könyvét valószínű, h ismered. Ott van  szó a tíz csapásról és a zsidók Egyiptomból való kivonulásáról.

 

Minden nagyobb esemény a Bibliában egy előképe  egy későbbi  (utolsó időkben megtörténő) nagy eseménynek.  Az ún kisprófétáknál olvas6od (Biblia Ószöv vége felé), hogy az utosó idők "csodálatosak  és rettenetesek" lesznek egyszerre.  Karöltve halad majd az ébredés  és  ítélet.

 

szeretném kiemelni azt, hogy  az exódusi időkben a csapások alól Isten népe mentes volt.  Ugyanez lesz az utolsó időkben is.. csak akkor  az marad meg, aki nagyon  Isten-függő, aki hallja a hangját ( aki begyakorolta a fülét a nyugalmas időkban..mert a pánik alatt kicsit késő fület hegyezni...bár semmi sem lehetetlen.. a B. mégis azt tnácsolja, hogy okos szűzként készenlétben legyünk..

 

 A jelenések könyvében  az utosó időkben  bekövetkező csapások kísértetiesen  hasonlítanak az Exodusiakra..a kisprófétáknál szó van arról, hogy az utolsó idők csapásai nagyobbak lesznek az Exodusiaknál.. Ez ma még nem következett be. Ebből gondolom, hogy rosszabb lesz a világ, mint valaha../Ezek voltak  az exódusi csapások: 1.vérré vált folyók, 2.békák tömkelege, 3. tetű minden porból, 4.óriási járványok, --az jelenésekben az is írva van, hogy a föld lakosainak  harmada ily módon hal meg..a zsidóknak meg  két harmada..kispróféták szerint..soha nem látott pusztulás közetkezik a földre..aztán..(csak az exodusi csapásokat sorolom tovább: 5. keléses (furunkulus..fogalmam sincs, hogy mi az..) betegség, 6.pestis, dögvész..7.rendkívüli jégeső--halálos--8.növénypusztító furcsa sáskák, 9. sötétség 10. halál (elsőszülöttekre)/

 

Na, ízelítőnek ennyi.

 

Az az informácios robbanással  kapcsolatban  pedig a Dániel könyve írja , hogy az  az egyik jele az utolsó időknek:) No.  De szerintem ez még  a kezdete sem volt.. még ennél is nagyobbat fog robbanni az információ is:))

 

A viva meg jó, ha legalább az Ószövetséget föleleveníti, mert az Exodus az egyik legjobb bemelegítő a jövőre.