tatrafan Creative Commons License 2006.08.28 0 0 5038

K.Tamas!

Kotyogás volt nekem is arról az oldalról. Mikor megszűnt cseréltek egy baloldali stabilizátor kart is, de nem onnan hallottam hanem jobbról, azért azt gondolom a jobboldali mot.bak volt a hibás. (bocs, én benne ülve mondom a jobb-balt, a Megane Klubos link pedig az autóval szemben állva.) A Megane Klubos link miatt azt feltételezem, hogy három bak lehet. A lényeg, hogy ez egy felső bak, ahogy írja, oldalra támaszt. Ha alapjáraton remeg akkor ez lesz az, mert nekem mindig remegett egy kicsit, most meg semmi! Ami eleinte, már új korában párezer km után jelentkezett (és most nem!) az a hullámos, dobáló úton a berúgózáskor egy darálásféle hang. Vagy hullámzó motorhang, nem tudom pontosan leírni. Nem látsz rajta semmit, talán nem is látszik a bak bekukkantva, nincs szétszakadva vagy ilyesmi, nekem azt mondták, valszeg "ki volt lágyulva". Amit felfoghatunk elfáradásnak is, de mondom, szerintem akkor még a gyárban lágyabbat szereltek be, amivel pont ellenkező hatást értek el, mert nem tartotta eléggé a motort. Mindez spekuláció, panaszkodj a rezgésre, rossz úton kotyogásra. Úgy mondta nekem a munkafelvevő, hogy nem látni kívülről rajta semmit, csak kiszerelve.

Más. CHECK EMISSIONS-t írtam, jó lett, de!

Mikor ez a bakcsere megvolt folyton panaszoltam anyunak, hogy nem megy. Azonnal, ahogy elhoztuk. Mondom, biztos csak a Tátrából átülve érzem így, (mert addig azzal jártam). Nem írt ki semmit. De most, hogy jött a hibaüzenet és az EGéR-szelep pucolás megvolt, mintha sokkal jobban húzna az autó! Egész megtáltosodott! Lehet, hogy előszele volt a hibának a lustaság? Valamit a szerelés során rosszul tettek vissza, véletlenül megmozdítottak, stb? Nem tudom. Sajnos akkor nem mértem egy padlógázas 100-ig gyorsulást, így mostmár teljesen szubjektív a dolog, magamban sem vagyok biztos, nem lett stopperrel lemérve, vagy végsebességre. Utóbbira nem is szoktam "tesztelni", egy éve is meglehet az utolsó ilyennek. Lehet, hogy be kéne ülnöm a Tátrába, jól meghajszolni, aztán vissza a Szénikbe, mit érzek?  Mindegy, lényeg, hogy jó és jól megy!  :-)))))

Bocs ha hossz. Mindenkinek a legjobbakat!

Előzmény: K.Tamas (5037)