Törölt nick Creative Commons License 2006.08.25 0 0 244
Üdv.

 

A spanyol fennhatóság annyit jelentett, hogy Pizzaro katonái, majd a kincsvadászok hatalmas pusztítást végeztek az inkák kultúrájában. Elrabolták azt a rengeteg aranyat és ezüstöt, ami a birodalom központjában, Cuzcoban felgyülemlett. Az inka alapokra építették spanyol mintára az új várost.

 

Magasan Dél-Amerika hegyei közt régi civilizációk nyomai állnak, hasonlóságokat mutatva az ókori egyiptomi civilizációhoz. Nagy kődarabokból emelt építmények szorosan megmunkálva és illesztve a nagy piramisokhoz és halotti templomokhoz igen hasonló módon. Ez genetikus és korbeli azonosságra utal.

 

Soha nem került elő olyan tárgyi lelet, melynek keménysége alkalmas lett volna Machu Picchu művészien faragott, hatalmas gránitköveinek megmunkálására... Az inkák egyszerűen nem rendelkeztek effajta kőfaragó technikával. Egy doqmentált eset maradt fenn arra vonatkozóan, hogy valamelyik régi inka király 20 ezer emberrel több km-ről, hegyen-völgyön át megpróbált egyetlen hatalmas tömböt a sacsayhuamani „erődhöz” odacipelni, csak hogy bizonyítsa, hogy képesek az elődök teljesítményének prezentálására. A hatalmas kő egy völgynél megcsúszott és 300 embert nyomott agyon.  A modernkori kísérleti régészet próbálkozásai is kivétel nélkül kudarcot vallottak, amikor egy nagyobb monolit távolabbi elszállítása és magasra történő felhelyezése volt a feladat, hagyományos eszközökkel.

 

És amit már írtam korábban:

Elmúlt évezredekre vonatkozó csillagállások (többféle csillagállás)ok változásainak   részletes matematikai számításaival (a tavaszpont precessziója jelenség során a csillagállások fokozatosan megváltoznak) tudósok (pl. Rolf Muller csillagász professzor) arra az eredményre jutottak, hogy Machu Picchut az i.e. 4000, illetve i.e. 2000 közé eső időszakban építhették. Tehát nem 500, hanem 4-6 ezer éves Machu Picchu.

 

Konklúzió számomra: az egyiptomi piramisokat, völgytemplomokat és az Andok magaslatain található hatalmas falakat, városokat egy meghatározhatatlan korú és magas technikai színvonalon álló faj emelte. Át kellene írni a történelmet.

Előzmény: ZR (243)