SLX-350 Creative Commons License 2006.08.24 0 0 11034

Szia Roland80,

 

".... egy motor, amiben az előírt intervallumok között cseréltek megfelelő minőségű olajat, az mennyit veszít a teljesítményéből úgy 2-300 ezer km felett? ...."

 

jó kérdést tettél fel, de mivel ez egy alapvetően olajos fórum, nem tudok nem elgondolkodni a következő megállapításodon:

 

".... ha a motor megkapta az előírt szintet akkor elvileg a motortípusok között durván már csak a használati mód, és az anyagminőség(blokk, hüvelyek gyűrűk stb..) dönti el mennyit futnak le ...."

 

mint ahogy nincs két egyforma motor és két egyforma sofőr úgy - egy kis túlzással - nincs két egyforma (motor)olaj sem, vagyis az egy adott autóban alkalmazható motorolajok (alapvetően az olaj gyártójától függően) lehetnek pont az autógyártó által előírt szinten (ennyire azért senki sem szokta kicentizni) de többnyire valamennyivel túlteljesítik az autógyártók által előírt követelményeket. A kérdés - ami a motor élettartamát alapvetően befolyásolhatja - hogy menyivel "tud többet" az adott motorolaj a gyári (minimum) követelményektől.

Te hogy látod?

Előzmény: Roland80 (11033)