Marikje
2006.08.23
|
|
0 0
1381
|
Szia Katica!
Kis pohárra húzva lehet szárítani. Cukros víz és keményítő mindkettő jó.
CUKROS: hat rész cukor egy rész víz. A vite lassú tűzon forraljuk adjuk a cukrot és addig forralod amig egyharmadát elpárologja .Kihűtöd langyosra beleteszed az angyalkát amikor jól megszívta magát ráteszed a pohárra és hagyod megszáradni.
Vigyázz, hogy a formára jól illeszkedjen mert ha nem akkor csúny lesz és ne
száradjon teljesen meg mert ráragadhat.
Keményítős változat:
1/2 dl vív
1 evőkanál étkezési keményítő
Összeöntjük csomómentesre keverjük és lassú tűzön addig főzzük, amíg enyvszerű nem lesz .Egyenletesen benedvesítjük vele az angyalkát és úgy szárítjuk mint a cukrost de ezt lehet hajszárítózni is.
|
Előzmény: hkatica1 (1379)
|
|