Marikje Creative Commons License 2006.08.23 0 0 1381

Szia Katica!

 

Kis pohárra húzva lehet szárítani. Cukros víz és keményítő mindkettő jó.

CUKROS:
hat rész cukor egy rész víz. A vite lassú tűzon forraljuk adjuk a cukrot és addig forralod amig egyharmadát elpárologja .Kihűtöd langyosra beleteszed az angyalkát amikor jól megszívta magát ráteszed a pohárra és hagyod megszáradni.

Vigyázz, hogy a formára jól illeszkedjen mert ha nem akkor csúny lesz és ne

 

száradjon teljesen meg mert ráragadhat.

 

Keményítős változat:

1/2 dl vív

1 evőkanál étkezési keményítő

Összeöntjük csomómentesre keverjük és lassú tűzön addig főzzük, amíg enyvszerű nem lesz .Egyenletesen benedvesítjük vele az angyalkát és úgy szárítjuk mint a cukrost de ezt lehet hajszárítózni is.

 

 

Előzmény: hkatica1 (1379)