piercboy
2006.08.22
|
|
0 0
100
|
Sziasztok!
Ahogy olvasgatok piercingekkel foglalkozó fórumokat,elképedve tapasztaltam,hogy mennyi magát piercernek kikiáltó emberke van. Akik otthon nem megfelő körülmények között,kellő szakmai tapasztalat hiányában végzik tevékenységüket!!Előre bocsájtom,hogy nem akarok senkit bántani csak az a szomorú,hogy egymás ellen okoskodnak,vitatkoznak miközben nem egyszer félre informálnak embereket!Sajnos...Sokan azt hiszik,hogy megcsinálnak egy-két piercinget probléma mentesen és piercernek nevezhetik magukat.Pedig az egy dolog,hogy valaki tisztában van az egészségügyi dolgokkal,ismeri az eszközöket,tudja mi a különbség a sterilizálás és a fertőtlenítés közt,tudja,hogy mi az a 316 L az orvosiacél.Esetleg már odáig is eljut,hogy azt is tudja,hogy vannak minőségbeli és összetételbeli különbségek az ékszerek anyagai közt.Meg tudja határozni azt,hogy mekkora méretű ékszert kell beszúrni ahhoz,hogy minnél kissebb legyen az esély arra,hogy probléma legyen!És még nem is beszéltem azokról szúrási technikákró,trükkökrőll amit 30-40 ékszer beszúrása után még lehetettlen elsajátítani!Sokan nem tudják,hogy a piercernek az a dolga,hogy szakszerűen,sterilen elhelyezze az ékszert és megfelelő instrukcióval lássa el a "pácienst"! Tudatosítsa benne,hogy ő is felelősségel tartozik azért,hogy a gyógyulás 100%-os legyen, be kell tartania mindent amit elmondtunk neki!Kurva nagy felelelősség ez a szakma amit sajnos még nem oktatnak sehol!!!Az is egy dolog,hogy megcsinálod az ékszert meg is gyógyul,de mindíg lehet a munka során találkozni sok új dologgal amit kezelned kell valahogy!Sok szituációval szembesül az ember amit nem biztos,hogy egyből megfelelően tud lereagálni!Könyörgöm néhol azon vitatkoznak "piercingesek",hogy ki mit mer megcsinálni!!!!Nem tudom,hogy akkor mit csinálnának amikor mindent rendben megcsinál az ember és visszajön a delikvens egy marhára elhanyagolt,bedagadt,benőtt ajakstekkerrel vagy egy beágyazódott golyójú nyelvvel és kéri,hogy vmit csinálj vele hiszen te vagy a PIERCINGES.... Bocs,ha valakinek a lelkébe gázoltam de aki úgy érzi az gondolkozzon el picit!Nem azt mondom,hogy ne legyen senki piercer,hanem azt,hogy legyen tisztába azzal,hogy mivel is akar foglalkozni és annak tükrében tegye azt! |
|