4takt szasza Creative Commons License 2006.08.22 0 0 16813

Szia!

Azért merek írni,mert ezen már átestem és jelenleg nálam nem folyik be sehol. Vízálló a waresz! Nagy szó.

Első és hátsó szélvédőt is vedd ki! (Ha nem akarod, nyomj a a gumi alá sziloplasztot körben plussz az üveg mellett is, hátha az is megoldja, nekem nem oldotta meg:)

(A gumi közepén levő feszítőgumicsíkot húzd ki körben,majd nyomd ki az üveget óvatosan!)

Nekem a hátsóval nem volt gondom,egyedül kivettem és vissza is tudtam rakni. Kezdd ezzel talán. Ekkor látod meg azokat a félcentis lemezillesztési lyukakat amin a csomagtartóba meg máshova befolyik a víz. Drótkefe +egyéb tisztítgatás után sziloplaszttal bekened jól körben, mehet visza gumi. Én a gumiba is tettem szilo-t és úgy vissza az üveget. Én fürdőszobába valóval csináltam, ez fémre marha jól megtapad,de a gumira nem igazán, nézd meg jól milyet veszel,ettől függetlenül azóta nem ázok be.

Elöl ugyanezt megcsinálod, bár én szélvédőcserét hajtottam végre elöl kavics miatt és amit vettem bontóban üveg nagyobb volt,mint ami bent volt(!) Ezért volt nehéz visszatenni. (2 emberes)

Pár trükk: a gumikédert előtte tedd forró vízbe ha nem megy be az üveg. Igaz ezután a száradást várni kell és csak akkor nyomhatsz be anyagot a gumi és üveg közé. Állj napra vele ha van még. A könyv egy vezeték körbehúzásával javasolja a visszatételt, anélkül is megy csak kicsit nehezebb:)

Első beázási helyek még:

Ablaktörlő tengelye.

Fűtőradiátor. (a motorháztetőn a nagy lyuk mellett van egy kisebb, ami az ablakmosó csövét hivatott tartani egy műanyag bilinccsel,ha az nincs meg, sziloplasztozd be a lyukat,mert eső esetén ott folyik le a víz a radiátorra és onnan meg be alul. A többi lyuk valóban vízelvezetésre lehet).

Ajtók kéderei elfáradtak, ekkor alul jelentkezik a víz a szőnyegen.(Most cseréltem ezeket a gumikat néhol kapható még).

Kb. ennyi, én nem ázok ha ez garancia neked:)

Előzmény: Tyutyu_ (16809)