sztgyi Creative Commons License 2006.08.20 0 0 8463

Szia Himző!

Nagyon sajnálom azt a szivattyút! Utána kéne nézni, esetleg a Grundfos szervízben nem lehetne-e alkatrészt kapni hozzá? Kérdés érdemes-e vele foglalkozni (jav. költség?). Egy érdeklődést (szerintem emilben is lehet) megérne!

Teszik a gondolat, hogy HMV + fűtéskiegészítés víz/levegő hőcserélővel.

Nemrégen arról írogattunk, hogyan lehetne hasznosítani azt a meleget (energiát), ami már alacsonyabb hőfokú mint a vizes tárolóban lévő tárolt víz hőfoka.

Akkor Peterch írta le az ő rendszerét - bekopizom ide amit Ő írt:

"Hello, sztgyi. Nekem van napkollektorom, amely 300 l vizet melegít. Olyankor ha a kollektorokban levő víz alacsonyabb hőmérsékletű, mint a tartály vize, de melegebb legalább 10 fokkal mint a lakás, akkor egy beltéri hőcserélő venti segítségével fűti a lakást addig, amíg legalább 4 fokkal melegebb a víz mint a lakás, vagy míg el nem éri a 25 °C fokot a lakás hőmérséklete. Két egyforma vezérlő elektronika végzi a dolgát, csak a vízmelegítő köre a master, a fűtőé pedig a slave. De ez mind csak akkor ha van egy kis napsütés . Számokban kifejezve : 6 l/perc az átfolyás 360l /óra csak 2fok különbség esetében a be-ki folyó között is ez 720Cal, azaz cirka 830Watt óra mínusz az elektronika és a keringető fogyasztása. 800W tiszta haszon. Üdv . Péter"

Nekem nagyon tetszik ez a megoldás. Ha jól értem, Te is valami hasonlóra gondolsz?

Előzmény: Himző (8462)