emgergo Creative Commons License 2006.08.18 0 0 16190
Kiegészítés (mint 18 éve büszke szokolyai telekrejáró :D):

a: Elindulsz a kastélyhotel melletti úton, amerre a sarkon levő jelzőtábla Nógrádot mutatja. Vagy 100m után balra fordultok egy jól járható és sokak által járt földútra (K négyzet turistajelzés ha minden igaz), amin olyan 20 perc alatt elértek a Bajdázó-tó rétjéhez, ahol van szalonnasütőhely, a tóban meg érdemes megkeresni a mocsári teknősöket. Jópofák, általában kint napoznak. Az út melletti hegyoldalban random jelleggel nőnek a gombák, van, amikor csak keserűgomba; tavaly találtam vargányától trombitagombán át piruló galócáig mindent; egy évben meg cirka 10 kiló barna tinórut kaszáltunk, azóta se jött ki...

Ha továbbmész a jelzésen a tó mellett, balra lesz egy nagy rét, általában ott is lehet szalonnát sütni, ellenben ott gyakran sátraznak is. A réten balra visszafordulva, majd egy jobb-bal kombináció után el lehet jutni egy fenyvesig, ami sztem most csontszáraz, de ősszel bűvöletes a több ezer légyölő galóca színpompás látványától, tiszta mesebeli.

b: Ha nem tértek le balra a Bajdázó felé, egyenesen az erdészeti úton menve szintén találtok kijelölt tűzrakóhelyeket. A P- Z- durva emelkedőjén a Várhegy felé érdemes néha körülnézni.

Előzmény: nyula (16188)