drsoul Creative Commons License 2006.08.16 0 0 2275

Még telek sincs, mint írtam, de természetesen ha lesz, ki fogok hívni szakembert.

Inkább szánok a dologra 50e Ft-ot, hogy egy s más kiderüljön.

 

A mosókonyha csak példa, de vannak "dobós" rendszerek: a felsőszinten ledobod a szennyest, és lent egy kosárban landol. Nem egy nagy többletkiadás, nem nagy cucc (ha már tervezed). Viszont a mosógép zaját meg lehet spórolni, meg helyet, stb. De ez csak példa, nem ezen lovagolnék.

 

A nappaliból menne le a lépcső, persze lenne ott ajtó... :-D És nem lenne egy nagy légtér növekedés szvsz, de persze ez majd ha konkretizálódik a dolog. Van, aki a nappalit egybenyitja a fenti szinttel galériával. Itt szerintem elenyésző. És nem akarok hatalmas nappalit. Elég egy 25nm, van, akié 30nm (vagy 40nm). Ott szerintem nagyobb a légtér. Itt csak egy kis szűk (de igen hangulatos) lejáratról lenne szó.

 

Szerintem, mint már írtam, a pince fontos dolog, és tuti, hogy kihasználnám.

Persze ezen lehet vitázni: végül is mire jó egy pince? A boron kívül, mindent, amit pincében csinál az ember, megteheti egy ugyan akkora szobában is, nemde? Akkor meg minek van? Más.

 

Úgy tudom, nem túl jó ásni (pl pincét) közvetlen egy épület alapja környékén (statikailag). Ha meg a kertben máshová teszem, kevésbé praktikus, enyhén szólva.

Egyet értek, ha komoly vízgondok vannak, és a pince 5-6M-ba kerűlne, valszeg lemondanék róla. Mert erőltetni nem akarom. Csak azt nem értem, hogy miért ebből indulunk ki? Mert itt mindenki azt írja, hogy nem olcsó. Arra lennék kiváncsi, hogy miért? (nem kötekedésből). Erre mindenki mindig a kivételt hozza. Igaz, van, aki sivatagban csinál legelőt és marha tenyészetet (pl. Dubai), de gondolom, ha valaki belevágna az állattenyésztésbe, nem ezt a példát kéne felhozni...

/Bocs, megjegyzem, nem kötekedni szeretnék, hanem informálódni./

Előzmény: t3v3d3s (2274)