drsoul Creative Commons License 2006.08.16 0 0 2270

Szia, köszi a gyors válaszodat.

Azt tudom, hogy itt mindig megkérdezik, mire kell a pince. Na, akkor csak annyit tudok mondani, hogy nálam a ház "nem ház", ha nincs pincéje.

Remélem ezzel nem sértek meg senkit.

Ezzel úgy vagyok, hogy ha 2M többe kerül (mert valaki itt azt írta), akkor inkább legyen, mert butaság lenne, hogy ne legyen. Sok mindenre jó lehet, nem csak tárolásra: mosókonyha, hűsölési lehetőség néha nyáron, akár borospince féle is.

Ráadásul szerintem van hangulata is (főleg, ha boltíves, és ahogy hallom, az a födém miatt kicsit olcsóbb is).

Nem azt mondom, hogy lakhatót akarok, de a jövőben akár hasonló is lehet.

 

Az, hogy ott milyen a burkolat, annyira nem érdekel, nem lesz a legfontosabb dolog, az évek során azt szépíthetem. Viszont hosszútávra tervezek, és pinceépítést szerintem nem lehet csak úgy meggondolni (bár hallom, hogy van, aki utólag csináltat, de ezt elkerülném).

Ráadásul úgy terveztem (a fejemben :-) ), hogy lenne a nappaliból egy nagyon hangulatos sarok, ami lefelé a pincébe vezetne, hangulatos világítással, és talán terméskő burkolattal (nem sok, csak arra a részre). Szerintem nagyon "buli" lehet, és praktikus is.

Nem tudom jobban elmagyarázni, ha az ember hosszútávra tervez, inkább később építek a házhoz garázst, és addig csak egy beállóban van az autó, mint hogy kimaradjon a pince. Szerintem.

Ha persze mondjuk talajvíz miatt problémás pincét építeni, és belekerülne 5M-ba, akkor lehet, hogy átgondolnám.

Ezért kérdem itt a tapasztaltabbakat.

Előzmény: zsomica (2268)