Lukácsi Zoltán, CIB Creative Commons License 2006.08.16 0 0 16

Kedves infinity00,

 

A Bank a tőle elvárható gondossággal jár el az egyes termékeinek létrehozásánál, ezért a saját szakértői mellett külső adótanácsadót is felkért a CIB Kamatkirály Számla adójogi megítélésére. Ennek alapján álláspontunk szerint - amennyiben 2006. augusztus 31-ig a CIB Kamatkirály Számla megnyitásra kerül - az első kamatperiódusban (amely akár 10 év is lehet!) kamatadó mentesek lesznek a CIB Kamatkirály Számlára helyezett megtakarítások.

 

A vonatkozó jogszabályok szerint ugyanis a 10 éves kamatperiódussal rendelkező CIB Kamatkirály Számlán a teljes, 2006. augusztustól 2016. augusztusig terjedő időszakra jóváírt kamat adómentes jövedelemnek számít, függetlenül a számlára történő befizetés / betét elhelyezésének dátumától, amennyiben a számla szerződést már 2006. augusztus 31 előtt megkötötték.

 

Ugyanakkor hangsúlyoznunk kell, hogy a CIB Bank által az adózással kapcsolatos jogszabályokról adott tájékoztatás nem tekinthető a jogszabály szövegével egyenértékű, teljes körű, hivatalos jogszabályértelmezésnek. Az adójogszabályok tartalmának megismerése, ezek alapján az üzleti döntés meghozatala kizárólag az Üzletfél felelősségi körébe tartozik. A Bank nem vállal felelősséget azokért a károkért, amelyek akkor adódhatnak, ha a hatóságok a Bank által az adózással kapcsolatos jogszabályokról adott tájékoztatástól eltérően értelmezik a jogszabályokat.

Előzmény: infinity00 (12)