davodi Creative Commons License 2006.08.16 0 0 12
Tisztelt Választópolgár!

Október elsején Önkormányzati Választás lesz hazánkban, városunkban. Olyan választás elé nézünk, mely nagy változást hozhat Baja életébe. Lezárult egy korszak a rendszerváltás óta. Kialakult a demokratikus intézményrendszer, elfogadtuk, megszoktuk a szocializmus utáni működési rendet. Városunk elszenvedte a gazdasági átalakulást, bezártak nagyüzemek, a vadprivatizáció utáni első csődök is lefutottak. Baja adottságai, az itt élő emberek városszeretete és a következő évek pályázatokra, Európai Uniós támogatásokra épülő fejlesztései új feladatokat rónak a városvezetésre, a városi polgárokra és a helyi vállalkozásokra egyaránt.
A választás a frissítés, az újjászületés lehetőségét hordozza. Baján. A FIDESZ Magyar Polgári Szövetség négy év tudatos építkezés után vág neki a megmérettetésnek. Az évek óta erre a feladatra készülő jelöltjeink és a mögöttük állók névsora szemléletváltást és megújulást hordoz. A 14 választókerületben a polgári oldal összefogásával készülünk tenni a városért. Jelöltjeinket szaktudásuk, tapasztalataik alapján választottuk. Építészmérnök, jogász, vállalkozó, informatikus, tanár és még további szakterületeket fog át a névsor. Egy fiatal, ambiciózus polgármester-jelöltet állítottunk, aki képes elérni a bajai közösségek, a város intézményeinek és vállalkozásainak összefogását. 14 jelöltünk többsége nyelveket beszél, magánemberként és üzletemberként sikereket ért el. A politikát, a képviselőséget szolgálatnak tekinti, nem megélhetésnek.
A négy éves tudatos építkezés eredményeként a lecsúszó, fogyatkozó Baja város élére valóban gazda kerülhet. Olyan gazda, aki képes megnyerni, és felhasználni a pályázati pénzeket, akit komolyan vesznek az új munkahelyeket létrehozni tudó befektetők. Gazda kell a város és a városrészek élére! Olyan gazda, aki észreveszi, ha nagy a gaz az utcán, megoldja a csapadékvíz elvezetését és képes egy beruházást korrekt módon, botrány nélkül lebonyolítani a város polgárainak javára.
Nem kalandorokra van szükség a képviselői székekben, hanem felkészült szakemberekre. A FIDESZ és a KDNP négy év kemény munkával készült fel erre a választásra, és a következő négy évre is kemény munkát ajánlunk a városért, az itt élőkért.

Kérjük, támogassa jelöltjeinket!

1. számú vk.:
Gorondy István

1946. szeptember 4-én született Budapesten. Felesége Wilde Andrea francia nyelvtanár.
Két gyermekük van: Martina (1981) és Máté (1983). 1971-ben szerzett építészmérnöki diplomát a Budapest Mûszaki Egyetemen. Építész és statikus tervezõként 1974-ig, majd egy súlyos autóbalesetbõl felépülve 1978-tól mint számítástechnikai osztályvezetõ dolgozott. 1986-tól 2004-ig vállalkozóként készített programokat több száz vállalat számára. Jelenleg nyugdíjas. Társalgási szinten beszél franciául, olaszul és németül.
Alapító tagja - 2002-2003 elnöke - a bajai Rotary Klubnak, az 1994-ben alapított Bajai Polgári Kör titkára 2001-ig.
Tel.: (30) 280-7700

2. számú vk.:
Búcsú Lajos

1964-ben született Bácsalmáson. A középiskolát és az egyetemet Szegeden végezte. Nõs, 3 fiúgyermek édesapja.
Az egyetem elvégzése után 1989-ben került Bajára, a Türr István Szakközépiskolában kezdett dolgozni pedagógusként.
1993. óta saját vállalkozást mûködtet, az általa vezetett FIT Számítástechnika KFT felnõttképzéssel és informatikai rendszerek fejlesztésével, értékesítésével foglalkozik. Idekerülése óta aktívan játszik a különbözõ városi kispályás focibajnokságokban és gyermekeit is a sport szeretetére neveli.
Részt vesz a város közéletében, 2002 óta tagja az önkormányzat gazdasági bizottságának.
Tel.: (20) 361-5656

3. számú vk.:
Fercsák Róbert

1962. október 18-án született, Baján. Jelenleg is a városban él. Nõs, elsõ házasságából született Viktor fia már 16 éves. Feleségével novemberre várják második gyermekük érkezését.
Saját vállalkozásában dolgozik, mint energetikus és ingatlan szakértõ. Ezt megelõzõen, tanulmányai befejezésétõl a helyi Kommunális és Szolgáltató KHT Távhõ ágazatánál volt alkalmazásban.
1998-tól bajai és megyei képviselõként részt vett az önkormányzati munkában. Helyben a frakcióban vezetõként, majd helyettesként, és a gazdasági ügyekkel foglalkozó bizottságban dolgozott. 33 éve él Baján a Katonavárosban, ismeri a városrészben élõk problémáit.
Tel.: (20) 971-6199

4. számú vk.:
Rausch Sándor

1957-ben született Bácsalmáson. 1963-1971-ig járt általános iskolába Madarason, majd 1971-tõl 1975-ig gépipari technikumba Szegeden. 1975 óta él Baján, 1989 óta a Diófa utcában.
1975-1991-ig dolgozott bajai nagyvállalatoknál mûszaki középvezetõként, azóta feleségével együtt mûködtetik családi vállalkozásaikat.
Mindkét felnõtt fiúgyermekük /26 és 28 évesek/ Budapesten él. Fiaihoz hasonlóan több fiatal is elköltözik a városból, amit kifejezetten rossz dolognak tart, ennek megváltoztatása motiválja közéleti szerepvállalását. 2002 óta képviselõ a Bács-Kiskun Megyei Közgyûlésben, 2002-2005-ig a bajai önkormányzat gazdasági bizottságának külsõ tagja.
Tel.: (20) 363-1157

5. számú vk.:
Dr. Révfy Zoltán

1969. július 1-jén született, születésétõl fogva Baján él. A Központi Általános Iskola után a III. Béla Gimnáziumban érettségizett. A József Attila Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán 1993. tavaszán vette át diplomáját. Egyéni ügyvédként irodát nyitott, azóta is ott dolgozik.
2002. október 20-án a FIDESZ jelöltjeként egyéni mandátumot szerzett Baja város 5. számú választókörzetében, elnöke Baja Város Képviselõ-testülete Ügyrendi, Jogi és Közbiztonsági Bizottságának. 2006. június 2. napján a FIDESZ Bajai Szervezete egyhangúlag Baja város polgármester-jelöltjének választotta.
Nõs , pedagógus feleségével három gyermeket nevelnek.
Tel.: (20) 363-2633

6. számú vk.:
Király József

1956-ban született Dunafalván. Az általános iskolát helyben végezte, mert akkor még azt is lehetett...
Szakmát Mohácson, érettségit Baján szerzett. Bajainak 1982-tõl vallhatja magát, ugyanis akkor költözött ide feleségével, akivel 1979-ben kötötték össze életüket. A nagyhírû Bácshúsnál helyezkedett el a szállítási osztályon, mivel ott kaptak legkorábban lakástámogatást. A privatizáció viharai a Mentõkhöz sodorták, ahol rengeteg emberi élményt kapott.
Késõbb vállalkozó lett, személyszállításból próbálja megteremteni a család megélhetését. Felesége pedagógus, egy egyetemista gyermekük van.
Tel.: (20) 573-6163

7. számú vk.:
Dr. Gergely László

Bajaszentistvánon született 1951-ben. Az általános iskolát Bajaszentistvánon végezte, a III. Béla Gimnáziumban érettségizett, és a Szegedi Orvostudományi Egyetemen szerzett orvosi diplomát 1976-ban.
Több álláslehetõség közül végül a Bajai Kórházat választotta, ahol a belgyógyászati osztályon, majd a sebészeten dolgozott. 1979. január 1-jén a csátaljai körzetbe ment ki dolgozni. A községben végzett orvosi tevékenységéért kiváló munkáért kitüntetést kapott. 1983-ban visszajött Bajára és azóta mostani körzetében dolgozik.
Ez egy 330 fõ lakosú terület, amelybõl szintén orvos feleségével két praxist alakítottak ki. Két házasságából öt gyemeke van.
Tel.: (30) 958-0190

8. számú vk.:
Vancsura Gábor

Baján született, 1971-ben.
Az általános iskola elvégzése után a Pannonhalmi Bencés Gimnáziumban érettségizett 1989-ben.
Édesapját követve az érettségi után fényképész szakmát szerezett. Részt vett szülei családi vállalkozásában, majd a közigazgatásban helyezkedett el. A Megyei Egészségbiztosítási Pénztárnál több, mint három évet dolgozott. Azóta folyamatosan kereskedelemmel foglalkozik, jelenleg egy kis, saját résztulajdonú kft. ügyvezetõje. Két évig tagja volt az önkormányzat kulturális és sportbizottságának.
Nõs, négy gyermek édesapja. Felesége pedagógus, hitoktatóként dolgozik.
Tel.: (30) 311-8743

9. számú vk.:
dr. Zöld Lászlóné

Bajai születésû, az egészségügyben és szociális területen dolgozó, regisztrált nõvér. Jelenleg a mozgásterápia részlegén dolgozik.
A bajai képviselõ-testület tagjaként 1998 óta tevékenykedik.
2002-ben, a polgári összefogás jegyében a 9-es számú választókörzetben nyert választást. A képviselõséget szolgálatnak tartja, szerinte a képviselõ tetteit ne strigulázza és magyarázza, hanem álljon helyt értük.
A Szociális Bizottság tagjaként és karitatív tanácsnokként látja el feladatát. Családban él, egy fia van.
Tel.: (20) 561-2296

10. számú vk.:
Bán Béla

Budapesten született 1962-ben. Középiskolai tanulmányait a Debreceni Református Gimnáziumban végezte, majd a Budapesti Teológián nyert lelkészi oklevelet.
Három éves hajósi lelkipásztori szolgálat után 1990-ben választották meg a megüresedett bajai református lelkészi posztra. Nõs , felesége Bánné Kiss Erzsébet, a MNÁMK-ban lelkigondozói munkát végez.
A most záródó önkormányzati ciklusban a képviselõ-testület tagja volt, a közoktatási és kulturális bizottságban tevékenykedett.
Három gyermekük közül kettõ középiskolás egy pedig általános iskolai tanulmányait végzi.
Tel.: (20) 317-0343

11. számú vk.: 
Keresztes József

Dávodon született 1958-ban. HAJRÁ DÁVOD!!!!!
Szülõfalujában járt általános iskolába, középiskolás éveit Pannonhalmán töltötte. Érettségi után a szegedi József Attila Tudományegyetemen szerzett magyar - történelem szakos tanári diplomát, amit 2005-ben újabbal egészített ki az ELTE Bölcsészettudományi Karán.
1983-ban került Bajára, ekkor kezdett tanítani a III. Béla Gimnáziumban. 1997-ben a Magyarországi Németek Általános Mûvelõdési Központjában folytatta tanári munkáját, innen került 2005-ben a Szent László ÁMK-ba, ahol jelenleg igazgatóként dolgozik.
Felesége nyelvtanár, két fõiskolás gyermekük van.
Tel.: (70) 376-5472

12. számú vk.:
Vizin Tamás

1981. október 6-án született Baján.
A Központi Általános Iskola és a III. Béla Gimnázium után a Szent István Egyetem üzletgazdász szakirányán folytatta tanulmányait.
Fõiskolásként foglalkozott újságírással, dolgozott lapszerkesztõként is. Jelenleg egy szállítmányozási cégnél végzi a munkáját.
Sportszeretõ emberként évek óta rendszeresen futballozik barátai társaságában, és már a második szezonját tölti a precíz és pontos munkát követelõ autósportban.
2002 óta tagja a bajai önkormányzatnak, a Fidelitas helyi szervezetének elnöke.
Tel.: (70) 314-6582

13. számú vk.:
dr. Barna Hedvig

1960. október 2-án született Bácsalmáson, azóta Baján él.
Általános iskolába a Központiba járt, melynek befejezése után, a III. Béla Gimnáziumban érettségizett. 1980-ban egyetemi tanulmányait a szegedi József Attila Tudományegyetem jogi karán folytatta.
Jogi szakvizsgát tett 1996-ban. Jelenleg ügyvédként dolgozik.
Férje vállalkozó. Két gyermekük született, fiuk 1985-ben, lányuk 1990-ben.
2002 õszétõl tagja a Fidesz Magyar Polgári Szövetségnek.
Tel.: (30) 606-8150

14. számú vk.:
Ágfalvi György

1953. január 13-án született Baján cipész apa, konyhai dolgozó anya harmadik gyermekeként, egy bátyja van, szülei és nõvére elhaláloztak.
Általános iskolai tanulmányait a Kiscsávolyi Általános Iskolában végezte, a III. Béla Gimnáziumban érettségizett, ezt követõen a Budapesti Mûszaki Egyetem Bajai Vízgazdálkodási Karán szerzett oklevelet.
A Bajai Bácska férfi NB. I-es kosárlabda csapatának tagjaként aktívan sportolt, 100-szoros magyar válogatott volt. 1979-ben kötött házasságot, két fiú gyermeke van, akik 1980-ban és 1985-ben születtek. Jelenleg a Pallér Beton Kft. ügyvezetõjeként dolgozik.