Hú de rengeteg kérdés,megpróbálok válaszolni.
Én csak kétszer voltam,de mindig autóval.Livornoból Bastiába mentünk ugyan azzal a
társasággal.Szép matricát tesznek majd a hátsó ablakotokra.Livornóban könnyű
odatalálni,követni kell a ferry feliratot.Mindenki beszélte az Angolt,de ha nincs
szerencséd a kezek csodákra képesek Olasz és Magyar között nem kell nyelvismeret
csak figyeld a kezét.Egyszerre csak egy hajó indúl ,kérdezz Magyar rendszámut,hogy
jó helyen jársz-e,de világító táblán úgy is kiírják.Késöbb úgy sem találkozol Magyar
emberrel,ezt oszd be magadnak két hétre :o) Odafelé nem emlékszem pontosan,mikor indúltam,de visszafelé 7-kor érkezett a hajó Livornóba ,kb 1 óra fedetorony látogatást,ami kötelező,leszámítva végig 120-km/ó sebességgel ,óránkénti 10 perc
leállás cigi miatt az autóban nem dohányzom.Este 10-re értem haza Budapestre.
De odafelé érdemes 4-5 órával előbb menni mert a pályán egy baleset nagyon,visszafog.Ami megér egy napot, az a fővárosban, Ajaccioban Napóleon szülőháza és kőrnyéke.Nem vagyok nagy múzeum járó de az szép.Úszni akartok,akkor érdemes felkeresni Porto Vecchio öbleit (gyönyörű).Minden van a faluban,de gyalog
nekem messze volt,vagy lusta vagyok,de bevásárolni mindenképp kocsival érdemes.
Bastiáig kb 10 superú nevű bevásárló központ van,ezért nem érdemes bejárni.De a kikötő és kőrnyéke szép,csodálatos templomaik vannak.Én lefagyasztva sűlt húst
vittem a tetején kb 2 cm-es zsirral. Nem romlott meg,szerencsére.Meg vagy 30 fasírtot.
Kenyér inkább csak Francia,de mindíg forró és finom,nekem sikerűlt vennem barna
kenyeret,jó lisztes tetejű de ízlett.A hőmérséklet nappal 40 fok este 25 fok,egyszer
volt 35 fok mert beborúlt,vagy 2 órára.De jó is vólt .