Kedves Mijo!
Kedves Miklós, te lehet, hogy most függetlennek hiszed magadNEM HISZEM, TUDOM!!!, de eddigi környezeted beidegződéseit nem vagy képes levedleni PÉLDA ERRE A 2005 VÉGE ÓTA ÍRT SZÁMTALAN CIKKEM!!!, mestere maradtál a konkrét kérdésekre adott általánosított, frázispufogtató válaszoknak, mitöbb még azt is megengeded nagyvonalúan magadnak, hogy vagy nem válaszolsz, vagy nem a kérdésre válaszolsz.VAN IDŐGAZDÁLKODÁSOM IS ÉS EGY-EGY TÉMA SOKKAL HOSSZABB VÁLASZOKAT ÉRDEMELNE MEG. JAVSLOM, EZEKRŐL BESZÉLJÜK 1-2 ÓRÁBAN ÉS AKKOR JOBBAN MEGOLDÓDNAK,MERT A BESZÉD JOBBAN KEZELHETŐ, MINT AZ ÍRÁS. EZ A BESZÉLGETÉS LEHET A BAJAI TV ELŐTT IS, HA MEGHÍVSZ TÖBB ÉRDEKLŐDŐT!
Íme egy példa, idézem:
Például egyszerű mezei érdeklődőként én a www.baja.hu és a www.bajavaros.hu honlapokat látom olyanként, mint amelyek elképzelésem szerint felélik az ilyen összegeket. NEM EZEK A HONALAPOK NEM ÉLNEK FEL NAGY ÖSSZEGEKET.Biztos van más szegmens is, de azt te tudod leginkább. Mi emészt fel ilyen rengeteg pénzt, hiszen ezek esetében nem új dolgok bevezetéséről van szó, hanem meglévők fenntartásáról?
Miklós, itt nem folyik "túlköltekezés"?NEM, ITT IRRACIONÁLIS, GAZDASÁGTALAN VÁROSSZERVEZÉS, VÁROSMŰKÖDTETÉS, VÁROSFEJLESZTÉS, VAGYONGAZDÁLKODÁS FOLYIK, AMIT RACIONALIZÁLNI KELL.
Megtennéd-e a kedvemért, és e fórum figyelemmel követői kedvéért, hogy tételesen konkretizálsz?AMENNYIBEN IDŐM ENGEDI, DE MINT AZ ELŐBB MÁR JAVASOLTAM CSINÁLJUNK EGY BAJAI TV FÓRUMOT, AHOL VÁRHALMI AZ ARÉNÁBAN JELLEGGEL "HALÁLRA" KÉRDEZTEK. SAJNOS OTT IS KÖZÖTT IDŐ LESZ, MEG ÉN FIZETEM, MERT CSAK FIZETETT POLITIKAI HIRDETÉSKÉNT "MERIK" LEADNI. MIT SZÓLSZ A JAVASLTOMHOZ? OTT IS BÁRMIT KÉRDEZHETTEK!
Az itteni válaszod legfeljebb minősítő jellegű, de nem magyaráz, nem tájékoztat.
Nem teszi nyilvánvalóvá, miért áll fenn szerinted az, amit vádként állítasz.
1. www.bajavaros.hu - mibe kerül ez a Városnak éves bontásban?AZ ÖNKORMÁNYZAT INFORMATIKAI RÉSZLEGE KEZELI, DE NINCS IDŐRÁFORDÍTÁS KIGYŰJTÉS.
2. www.baja.hu - mibe kerül ez a Városnak éves bontásban?ERRŐL NEM TUDOK EZT MÁRFAI ÉS GÁLAI CSINÁLJÁK TUDTOMMAL, DE ZE NEM BIZTOS.
3. a "lakossági és céges önkormányzati szolgáltatók" - mibe kerül ez a Városnak éves bontásban (jó kis rejtélyes csoportosítás)? A LAKOSSÁGI ÉS CÉGES SZOLGÁLTATÁSNAK NEVEZTEM MINDAZT, AMIT A HIVATAL A LAKOSSÁGGAL FOGLALKOZIK: ÜGYFÉLSZOLGÁLAT, ELŐADÓK, STB. SZINET EBBE MIDEN BELETARTOZIK, AMI A HELYI LAKOSSÁG ÉS A HELYI CÉGEK KISZOLGÁLÁSÁT JELENTI. A HIVATAL EZEN KÖLTSÉGVETÉSI RÉSZE NINCS PONTOSAN LEBONTVA, DE KB. 500 MILLIÓ/ÉV.
Utóbbiról: szóval laikusként én mindeddig azt hittem, hogy az informatika a maga nagyszerűségével és kézenfekvő egyszerűségével éppen azt a célt szolgálja ilyen esetekben, hogy könnyítse, olcsóbbá tegye egy mesterségesen életben tartott drága apparátus működését. IGEN, KELL, HOGY CSÖKKENTSE A SZEMÉLYI ÉS DOLOGI KIADÁSOKAT IS. ÉN SZORGALMAZTAM EGYEDÜL, HOGY A KIVITELEZŐ VÁLLALKOZÓ MUTASSA KI A VÁRHATÓ MEGTAKARÍTÁST, AMI MÉG NEM KÉSZÜLT EL, HACSAK A JELENLEGI "VEZETÉS" EL NEM MASZATOLJA, MERT EZ VÁRHATÓ. Még pontosabban, hogy kiváltsa. Hogy a Hivatal e segítséggel megválhasson hivatali idejüket főként körömreszeléssel és lakkozással, bagózással, kávézással, trécseléssel, telefonálgatásokkal, sms-ezésekkel töltő sógor-koma-jóbarát alapon leledző ejtőernyőseitől. IGEN EZEKET JÓL LÁTOD, DE ÉN IS SZEMÉLYRE LEBONTVA IS, EZÉRT LEHETEK POTENCIÁLISAN EGYIK LEGCÉLSZERŰBB RENDTEREMTŐ. Megtartva a valóban értékes és nélkülözhetetlen emberi segítséget. EZT CSAK ÍGY LEHET!
Na de, hogy haligalizó 'munka'társak is létezzenek a velük járó kiadásokkal, és ezzel párhuzamosan az informatika is méregdrágán jelen legyen, az enyhén szólva is nonszensz, ekként mintha főként azt a célt szolgálná, hogy még attól a minimális tehertől is mentesítse azokat a henyéket, akik amúgy éppen az informatika jelenléte miatt mellőzhetők lehetnének.TELJESEN IGAZAD VAN. EZEKRŐL AZ OKTÓBER UTÁNI VEZETÉSNEK KELL DÖNTENIE.
Méghogy "mindenki azt adja elő, amihez a legjobban ért" ...., azt hiszem igencsak tarka spekrumúvá válna a Hivatal, ha ez a szó legszorosabb értelmében véve így történne :).
Egyébként ami a gazdálkodással kapcsolatos állásfoglalásodat illeti, ezt igencsak meglepőnek tartom, hiszen ez ekként önkritikának is tűnik, hiszen mindig is meghatározó tagja voltál ennek a nem éppen nyeretlen kétévesekből álló apparátusnak.CSAK AZ ERŐSEBB KUTYA....... SZABTA MEG A DÖNTÉSEKET!
Egyébként úgy örülök, hogy most megtudhattam tőled, miszerint ügyféként módomban áll interneten követni folyó ügyem menetét.
Miklós, biztos, hogy ki vagyunk mi ügyfelek kellőképen okosítva arról, hogy hogyan is történik ez?NEM MÉG NEM, DE EZT IS ÉN SZORGALMAZTAM, HOGY LESZNEK LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ MŰSOROK, FÜZETEK, ELEKTRONIKUS MÉDIA HÍREK.
TUDOD MIT, BEHÍVLAK A LAKOSSÁGI ELLENŐRZŐ CSOPORTOK EGYIKÉBE, AMIT SZINTÉN A TOPIKJAIMABN MEGTALÁLSZ, HA ÉN KERÜLÖK ODA, NE FELEJTSD EL!
ÜDV MIKLÓS