Mijo Creative Commons License 2006.08.12 0 0 33

Kedves Miklós, egy pillanatig se hidd kérlek, hogy ezt az egyszerű nép nem tudja, nem érzékeli, még ha ezt leegyszerűsítetten is teszi úgy látásmódban, mint mindezzel kapcsolatos reakciójában.

Nem kell más, csak bemenni egy látogatottabb kocsmába, vagy olyan helyre, ahol sorbanállásra kényszerül a nép. Elbújhat egy-egy sajtóklub, olyan tartalommal és vehemenciával találjuk szembe magunkat.

Morog a nép, morog, de mégis tűr, mégis bármi megtehető vele.

Hogy ez évtizedes "idomításnak" köszönhető-e, butaságnak, birkaságnak, beletörődömségnek, hitvesztésnek, a fene sem tudja, az is lehet, mindennek együttesen. És hát ugye, szép lassan belepusztul, le a gond vele, volt, nincs, fene bánja. Nem kell, nincs szükség rá. Vesszen az, akin már nincs mit kiszipolyozni. Vesszen, ha már nincs több bőre a rókának.

Miklós, emlékeztetlek, én állandó munkatársa voltam az egykor oly népszerű Bácskapocs hetilapnak. Na az a média aztán nem igazán állt intézményi támogatás alatt. Elhiszed-e nekem azt, hogy még ma is előfordul, hogy annak az időszaknak a következményeit szenvedem? Tudom, hogy tudod, és nem elhiszed.

Miklós, mindez így előadva nagyon szépen hangzik, de jól tudod te is, hogy illúziókat kergetsz. Ma pártok nélkül szinte senkinek sincs esélye, nagyon nagy egyéni popularitással kell rendelkeznie annak, akit valóban függetlenként elfogad a nép.

Pontosan az általad taglaltak miatt vannak többségben azok, akik hol közvetlenül, hol közvetve pártokhoz, vagy egyes pártokhoz tartozókhoz kötődnek, és teszik hálájuk jeleként melléjük voksukat.

Miklós, attól, hogy egy bármire is jelölt lemegy ugyanarra a strandra, melyre mások is járnak, még nem lesz népközelibb.

Lakossági fórumok? Ugyan kérem! A rögtönzött fórum az igazi fórum! Ahogy mi tettük a bajai piacon bunyevác ügyünk aláírásgyűjtésekor. Megjelentünk úgy, hogy jelenlétünket a Bereski Tamburasi nevű bunyevác banda színesítette (Szerbia, Backi Breg), és láss csodát, nemzetiségi hovatartozásától függetlenül ölelt körbe bennünket a meglepett nép szimpátiája, mondhatnók, hogy szinte a zene szólt helyettünk, nekünk csak gyorsan adatokat kellett rögzítenünk.

Persze egy túlbürokratizált világban ez döcögős dolog, szinte ki van zárva a rögtönzés lehetősége.

Talán nem lenne eretnekség főterünkből afféle Hyde Parkot kreálni, biztos vagyok benne, hogy akár egyedi színfoltja is lehetne e megnyúzott országnak.

Mijo

Előzmény: várhalmi miklós (29)