Mijo Creative Commons License 2006.08.12 0 0 32

Kedves Miklós, közvélekedések, közhiedelmek esetleges tévedéseire rámutatni, azokat szétoszlatni legautentikusabb maga az érintett.

Most is ez történik. Muszáj hitelt adni szavaidnak, hiszen sikeres üzletemberként, polgármester várományosként aligha engedhetnéd meg magadnak a megfoghatóság luxusát.

Ami konkrét kérésemet illeti, ha nem untatlak.

Esetünkben cifrább a kérdés, hiszen elképzelésem szerint minimum kétnyelvű kell, hogy legyen honlapunk tartalma (bunyevác és magyar), de az elfogadott normák szerint illik világnyelven is tartalommal rendelkezni, tehát párhuzamosan az angol nyelvű megjelenítést is figyelembe kell vennünk.

És mindez független attól, hogy amennyiben az Országos Választási Iroda kontrollja visszaigazolja a szükséges aláírásszámot, és azt követően az Országgyűlés elé kerül a törvénymódosítási indítvány, milyen döntés születik a 2/3-os többséget igénylő interpellációval kapcsolatban.

Tudniillik én innentől, egy jövőbéli döntéstől függetlenül is elismertnek tekintem bunyevácságunkat, hiszen az általam és társaim által tapasztalt hatalmas nyomás alatt 168 íven valamivel több, mint 2000 támogató aláírást gyűjteni, nem csak én tartom bravúrosnak. Ez ma cáfol minden olyan csonka összeírást, ami az utóbbi évtizedekben zajlott.

És amennyiben nem lenne körülöttünk az a számtalan gátló tényező, és egy garai támogatástól eltekintve ne privát zsbből kellett volna finanszírozi e több hónapos aláírásgyűjtő folyamatot, úgy ennek a kétezernek többszörösét is lazán összegyűjthettük volna, bebizonyosodott, hogy az emberek nem feledték gyökereiket, igény él bennük identitástudatuk növelésére, megerősítésére, kiteljesedésére.

Miklós, te üzletember vagy és politikus (így, ebben a sorrendben), ahogy olvastam tőled valahol, még az ördöggel is, bevallom, én ennél válogatósabb vagyok, akárkitől nem.

De ha te itt a nyílt színen felajánlasz segítséget, azt tisztelettel szintén a nyílt színen elfogadjuk és megköszönjük! És ha még lobbizol is értünk másoknál további segítségekért, azt külön megköszönjük.

Személy szerint mindezt azért tartom fokozottan megtisztelőnek, mivel párbeszédünk mintha nem igazán a napi együtt történő teázást gyaníttatná, és te ezt elegánsan mégsem tekinted ránk nézve negatívan befolyásoló tényezőnek.

Nemes ügyben adakozni, nemes cselekedet!

Támogatásodhoz:

Bunyevác Túlélők Egyesülete

Baja

Számlaszám: 11732033-20020787

Mivel szándékomban állna az általad jelzett támogatásból is viszontámogatást igényelni, megkérlek szíveskedj konkrét iránymutatást adni számomra megszólításomhoz!

Köszönettel: Muity Mijo

az egyesület elnöke

Előzmény: várhalmi miklós (28)