Kedves Miklós, te lehet, hogy most függetlennek hiszed magad, de eddigi környezeted beidegződéseit nem vagy képes levedleni, mestere maradtál a konkrét kérdésekre adott általánosított, frázispufogtató válaszoknak, mitöbb még azt is megengeded nagyvonalúan magadnak, hogy vagy nem válaszolsz, vagy nem a kérdésre válaszolsz.
Íme egy példa, idézem:
Például egyszerű mezei érdeklődőként én a www.baja.hu és a www.bajavaros.hu honlapokat látom olyanként, mint amelyek elképzelésem szerint felélik az ilyen összegeket. Biztos van más szegmens is, de azt te tudod leginkább. Mi emészt fel ilyen rengeteg pénzt, hiszen ezek esetében nem új dolgok bevezetéséről van szó, hanem meglévők fenntartásáról?
Miklós, itt nem folyik "túlköltekezés"?NEM, ITT IRRACIONÁLIS, GAZDASÁGTALAN VÁROSSZERVEZÉS, VÁROSMŰKÖDTETÉS, VÁROSFEJLESZTÉS, VAGYONGAZDÁLKODÁS FOLYIK, AMIT RACIONALIZÁLNI KELL.
Megtennéd-e a kedvemért, és e fórum figyelemmel követői kedvéért, hogy tételesen konkretizálsz?
Az itteni válaszod legfeljebb minősítő jellegű, de nem magyaráz, nem tájékoztat.
Nem teszi nyilvánvalóvá, miért áll fenn szerinted az, amit vádként állítasz.
1. www.bajavaros.hu - mibe kerül ez a Városnak éves bontásban?
2. www.baja.hu - mibe kerül ez a Városnak éves bontásban?
3. a "lakossági és céges önkormányzati szolgáltatók" - mibe kerül ez a Városnak éves bontásban (jó kis rejtélyes csoportosítás)?
Utóbbiról: szóval laikusként én mindeddig azt hittem, hogy az informatika a maga nagyszerűségével és kézenfekvő egyszerűségével éppen azt a célt szolgálja ilyen esetekben, hogy könnyítse, olcsóbbá tegye egy mesterségesen életben tartott drága apparátus működését. Még pontosabban, hogy kiváltsa. Hogy a Hivatal e segítséggel megválhasson hivatali idejüket főként körömreszeléssel és lakkozással, bagózással, kávézással, trécseléssel, telefonálgatásokkal, sms-ezésekkel töltő sógor-koma-jóbarát alapon leledző ejtőernyőseitől. Megtartva a valóban értékes és nélkülözhetetlen emberi segítséget.
Na de, hogy haligalizó 'munka'társak is létezzenek a velük járó kiadásokkal, és ezzel párhuzamosan az informatika is méregdrágán jelen legyen, az enyhén szólva is nonszensz, ekként mintha főként azt a célt szolgálná, hogy még attól a minimális tehertől is mentesítse azokat a henyéket, akik amúgy éppen az informatika jelenléte miatt mellőzhetők lehetnének.
Méghogy "mindenki azt adja elő, amihez a legjobban ért" ...., azt hiszem igencsak tarka spekrumúvá válna a Hivatal, ha ez a szó legszorosabb értelmében véve így történne :).
Egyébként ami a gazdálkodással kapcsolatos állásfoglalásodat illeti, ezt igencsak meglepőnek tartom, hiszen ez ekként önkritikának is tűnik, hiszen mindig is meghatározó tagja voltál ennek a nem éppen nyeretlen kétévesekből álló apparátusnak.
Egyébként úgy örülök, hogy most megtudhattam tőled, miszerint ügyféként módomban áll interneten követni folyó ügyem menetét.
Miklós, biztos, hogy ki vagyunk mi ügyfelek kellőképen okosítva arról, hogy hogyan is történik ez?
Mijo