kisharsány Creative Commons License 2006.08.09 0 0 81

Hiába használod ki a szép magyar nyelv gazdagságát, a tudomány legfőbb érdeme a fejlődés marad, amit lehet rossz szemmel nézni, és a régi túlhaladott dolgokat, mint a változatlanság erényének beállítani. Ez olyan ... vallásos.

Előzmény: kisharsány (66)

Kedves Nemhívő !

Te valamit itt nagyon félreértesz (remélem, hogy ez van)

Nekem nincs, és soha nem is volt, remélem nem is lesz semmi bajom a tudomány eredményeivel, a kutató, kísérletező ember elért eredményeivel, az ennek folytán elérhető megismerési és egyébb "haladással". Nekem bajom a skolasztikus, egy keretbe való mindenároni, görcsös befoglalási kényszerrel, annak megnyilvánulásaival van. Avval, hogy egy elméleti keret az, amely "meg kell hogy határozza" mindazon eredmények jelentését, helyét, nagyságrendjét, és egyéb viszonylatait, melyeket rengeteg találékonysággal, szellemmel, kreativitással a kutató kereső elmék felfedeztek. Hogy be van szorítva egy "satuba", melyet emberek, és nem is mindig a legragyogóbb elmék készítettek. Evvel van bajom. Meg avval a szemlélettel, mely szerint a haladás útja a régi legyalulása, és nem a melléépítesé, vagy összeépítése az összeillő szegmenseknél. Szerintem a haladás útja az lenne, hogy apró piciny darabkák felfedezésével, megismerésével, módosítani a meglévő szerkezeteket. S ez még evolitikus is lenne. (Ha már az olyan fontos) Valóban vannak olyanok, amilyenekről írsz, s lehet, hogy nehéz szétválasztani. Én a fenti "hitvallás" szerint gondolkodom.

üdv: kisharsány

...és még valami mint p.s. vannak - lehetnek - esetek, amikor a Te "újad" már "régi" a felmerülő elmélettel, elvvel szemben. Ti (bocs. ha nem tartozol közéjük) akkor is réginek minősítitek, csakis az áthallások miatt, meg mert mindenáron "skatulyázni kell", s ami nem az elvünkbe illő... az

gondold végig kérlek

Előzmény: Nemhívő (75)