Helianthus.annus Creative Commons License 2006.08.09 0 0 382

Úgy sasolom, hogy a malenkij polgar benne van a témában. :-) Az én szemüvegem tulajdonképpen nem az USA-ból érkezett, hanem a keresztpapi hozta a KFOR Balkáni Missziójának amerikai boltjából.

Kérdés:

Amikor teljesen összevissza karcoltam a lencséket benne, mertugye használja az ember, és óhatatlan hogy kisebb nagyobb plezúrok érik az amúgy nemolcsó cuccot, akkor mi a teendő? Elhajintós a téma (90USD-s szemüveg), vagy lehet polírozni, (cserélni) a lencsét? Olvastam, hogy valaki cseréltette a cuccot kinn Bécsben, csak azt nem írta, hogy original RB gravírozott a csereüveg, vagy csak sima feliratnélküli "mezei" lencse? Meg azt, hogy egy üvegcseréért ki kell menni Bécsbe, vagy neadj' isten postai utánvéttel is cserélik. ( mondjuk ez kicsit meredek:-) )

Az apróbb karcokkal mit lehet tenni? Optikai szaküzletben felpolírozzák ezt egyáltalán, vagy mindenképp üvegcsere?

Nekem egy RB3025 AVIATOR van, zöld G-15-ös üveggel.

 

Konklúzió:

Kb. 100db "mezítlábas" napszemcsim volt eddig. Polaroid, Avanglion, 100Ft-os, kínai, tadzsik, de a Ray-Ban magasan üti a mércét. Annyira kontrasztos a "látvány", meg kellemes a keret, hogy szinte élvezet viselni. Eddig nem tudtam, hogy ami a rák kerülhet egy szemüvegen 30-40k HUF-ba, de mikor feltettem az RB-t egy csapásra világossá vált. Mondjuk ahogy olvastam, itt sokan istenítik az OAKLEY-t is, de nekem az valahogy nagyon bohócosnak tűnik. Ízlések és pofonok...