Volt tüzér Creative Commons License 2006.08.08 0 0 2872

Ja. A mi volt rakétáink folyékony hajtóanyagát. Ha tudnád, micsoda problémát okozott ez a rendőrségen.

Ezt a kotyvalékot Mezőfalván gyűjtötték össze, és onnan lett átszállítva Felcsútra. És annak ellenére, hogy hajdanán egy - egy szállítás tulajdonképpen komoly baleset nélkül (többnyire) lezajlott, most rendőri kíséretet kértek. Vagy védelmet? Csak tudnám, minek? Namármost, amikor a hivatalos megkeresés kiértékelése és a művelet megtervezése folyt, az egyik főnök megkérdezett, hogy tudom-e mi az az O anyag. Persze, hogy tudom. És azt tudom-e, mi az a G anyag. Azt is tudtam. Következő kérdés az volt, hogy ezek ellen hogyan lehet védekezni. Én erre azt válaszoltam, hogy jó messzire kell húzódni tőlük, de jó, ha van egy távcső, amivel meg tudjuk nézni a helyszínt, és ha ott halottak fekszenek a földön, akkor mi nem megyünk oda. A válaszom persze nem volt kielégítő, a góré tovább érdeklődött. Van-e valamilyen védőeszköz. Erre elkezdtem magyarázni, hogy amikor a katonák ezeket az anyagokat kezelték, akkor teljesen zárt opanolos szövet védőruhát viseltek, amihez a gázálarc és a speciális szűrő is hozzá tartozott. (Igaz, Volt OGtöltő?)

Hol lehet olyat szerezni. Ekkor már kissé bosszúsan azt válaszoltam, hogy mi a fenének kell nekünk erről gondolkozni. Ott a katasztrófa védelem, azok azért vannak, értenek is hozzá, eszközük is van hozzá, be kell őket vonni és kész. Nekünk meg nem kell védekezni, de nem kell közel sem menni. Ekkor már otthagytam a társaságot, mert rájöttem, hogy nem én kellek nekik. Na most erről az ipséről annyit kell tudni, hogy amikor Mezőfalvát építették, akkor a betont hordta oda egy mixer kocsival. Ennyire ért a hadsereghez.

A szállítást persze megcsinálták, de a részletekről nem tudok.

Előzmény: charlie21 (2868)