Telly01 Creative Commons License 2006.08.07 0 0 563

Tisztelt Hírdető!

 

Úgy gondolom, hogy sokkal jobb befektetési lehetőség rejlik az ajánlatom mögött, tehát értéktartósságban, értéktermelésben "ütősebb" lehetőségre hívom fel a figyelmét. Továbbá véleményem szerint jelentős megtakarítást lehet nagyobb felület abszolválása mellett elérni. Ezért kérem, hogy levelemet olvassa el figyelmesen, végig.

A lakás két külön bejárattal rendelkezik, ezért kis átalakítással külön választva kiadható. Az átalakításra tudok javaslatot tenni, mivel egyébként építész vagyok. Ez pl.: a hiteltörlesztés nagy részét tudja fedezni, mivel nagyon jó helyen található. kb. 15 perc séta alatt három egyetem is elérhető. És a nappali, illetve az éjszakai közlekedés is nagyon jó (pl.: a kékmetrónál kb. 10 perc alatt vagyok ott gyalog, a 4-6-2-2/A villamosnál, a 23, 54, 12es buszoknál kb. 5 perc, a 30 és 30/A villamosnál 3-4 perc alatt). A dunaparti sétány kb. három percre van gyalog a lakásból. Az éjszakai járatokkal közvetlenül, átszállás nélkül el lehet jutni a Boráros térről Erzsébetre, csepelre, a Móricz zsigmond körtérre, a Moszkva térre (körúton végig), vagy a Mester utca és a Ferenc körút kereszteződése mellől Békásmegyerre, illetve a Bosnyák térre is.

Emellett a lakás a főváros talán legfelértékelődőbb területén fekszik. Becslésem szerint eddig évente 2-3 millió forint között emelkedett az értéke, amióta megvettem. Ez a lakás a legvilágosabb a házban, mivel a legfelső emeleten fekszik. Állapota jó. Meg kell ismerni...

Két vízóra van. A 2,5 szobás, 72nm-es, V. emeleti, belső udvari lakáshoz jár egy pincei tárolórekesz, amit nem tudom, hogy melyik, és milyen állapotú, mert soha nem érdekelt. A ház a XX. század első harmadában épült téglából. A szobák és az előszoba parkettás, a konyha műköves, a spájz (amiből vizes helyiség is lehet), valamint fürdőszoba PVC padlóval bír. A belső ajtók még igazi fából lehetnek. A csendes házban lift van, amely szintén igényli már a felújítást.

A lakás ára 17 millió forint, amely jóval alatta van a környéki újépítésű házaknak. Pl.: kb. 50-80 méteres sugarú körben ~450 ezer-től 1 millió forintig adják egy négyzetméterét az új lakásoknak. A használt lakások általában 270 ezer-től 280 ezer forintig vannak az Ipar utca környékén meghirdetve. Az enyém csak ~236.111,-forint/m2 áron van hirdetve. Tehát 2-3 millióval már most kedvezőbben, mint a becslésem szerinti értéke. Azaz kvázi esetleg rögtön nyerhet vele a vásárló 2-3 milliót. A környéki luxuslakások lakói miatt emelkedik a nívója a területnek. Úgy gondolom, hogy ez húzza erőteljesen felfelé a lakás értékét is. (A Petőfi híd melletti területből elitkörnyék válik.) És nagyon fejlődik a környék...

Emlékeim szerint a legutóbbi szabályozási tervezet bemutatásakor az önkormányzatnál elmondták, hogy az utca, a környék jövőjét tekintve csökkentett forgalmú, passzázs szerű kialakítást fog kapni.

Érdemes végiggondolni, hogy feltétlenül kamattámogatású hitellel-e a legjobb megvenni, mivel az max. 5 millió forint lehet használt lakások esetén. Más típusú hitelösszeg esetén többet lehet felvenni és esetleges bérbeadás esetén nagy részét kitermelheti a tulajdonos a törlesztő részletnek, miközben egy az eredetileg is elképzelt lakásméret helyett egy jóval nagyobbat abszolvál. Amennyiben valakinek a hitelképessége kiegészítésre szorul és ezért nem kapna annyi hitelt, akkor érdemes papíron pótlólagos fedezetet, adóstársat keresni, ami a felvehető hitel összegét jelentősen emelheti. De ugyanakkor a bérbeadásból származtatható bevétel (az adóstárs kockázatát is csökkentve) jeletősen csökkentheti a havi törlesztőrészlet mértékét. Van olyan pézintézet amelyik késleltetett törlesztéses rendszert is tud vállalni (hogy legyen idő az esetleges átalakításra és így például esetleges bérlő keresésére), persze megadott keretek mellett...

Hogy miért éri meg még, hát azért, mert még csak most fog igazán felértékelődni az egész ház, mivel például a homlokzatának Külső-belső felújítása is évek óta téma. Talán most, hogy a környék ennyire nívós lesz, szerintem a hatóságok is többet foglalkoznak ezzel az üggyel oly módon, hogy jobban támogatják az ilyen jellegű fejlesztéseket is. Hasonlóan téma a kaputelefon is. Ezekre emlékezetem szerint már van is pár millió forint körüli tartaléka a társasháznak.

A lakásnak - amely a házban a legvilágosabb lak - én vagyok a kizárólagos tulajdonosa. A többit személyesen érdemes megbeszélni.

A +36-30-45-66-211-es telefonszámon várom jelentkezését, illetve gyors válaszát, és ne felejtse el, hogy a vevő egy életre szólóan előnyt szerezhet, ha bátor és meri álmait megvalósítani.

Előzmény: lukrecica (561)