mitla Creative Commons License 2006.08.07 0 0 18
Ketten írtok, de biztos többen olvasnak. Én is folyamatosan, csak hálistennek a mi gondunk nem ennyire mellbevágó, ezért nagyon sok hozzátennivalóm nem volt, ismeret és tapasztalat hiányában.
Az én egyévesem jobb oldalt csökevényes fülkagylóval és hallójárat hiánnyal született - ezt látni első pillantásra.
Azóta a bera megmutatta, hogy a hibás fül oldalán is van hallás, csak sokkal gyengébb: valószínúleg csak a hallójárat elején keletkezett az összenövés, a belső fül rendben lehet. Két orvos hatalmassággal beszéltünk (Szabolcs u. és Heim Pál), akik azonos megoldásokat említettek: csontba épített csavarra rögzíthető hallókészülék, illetve a hallójárat megnyitása. Egyik sem eredményez majd 100%-os hallást. A hallókészülék nem az a készülék, amit a hallójárattal rendelkező gyerekek kapnak, hanem annál sokkal nagyobb, gyufásdoboznyi, a fülkagyló mögött. A fülkagylóra illesztett, hallójáratba bevezetett szerkentyűk ennél sokkal kisebbek, szinte alig észrevehetőek. Ezt a megoldást gyorsan elvetettük a folyamatos fertőzésveszély és ormótlansága miatt. A megnyitást a Heim Pálban hatéves korban csinálnák, a Szabolcs utcában háromévesen. Igazán csak e két időpont közt kell választanunk. Nekünk a korábbi időpont tűnik jobbnak, bár ezt is megkérdezzük majd még néhány hozzáértőtől.

Lenyűgöző, hogy vannak ilyen emberek, mint T.E. Fantasztikus, hogy ilyen kapuk is nyitva állnak, s hogy ennyi hozzáértéssel, empátiával és szeretettel tudnak a picitek felé fordulni. A fejlesztés rengeteg energiát és időt fog felemészteni. Nagyon tisztellek, hogy csináljátok, bár adott esetben én sem tennék mást.
Előzmény: vt75 (15)