jager_új Creative Commons License 2006.08.06 0 0 3563

"Pedig vannak emberek, akiket tényleg felháborít és tényleg valamilyen tettre ingerel az elesetettek, a kiszolgáltatottak helyzete, legyen az ember vagy állat."

A vadon élő állat sokkal kevésbé kiszolgáltatott vagy elesett, mint az udvaron két méteres láncon tartott kutya. Sokkal teljesebb életett él, és sokkal gyorsabb, humánusabb a halála, mint azoknak az állatoknak, amelyeket emberek kedvtelésből vagy egyéb célból tartanak. Na azok az esetek engem is felháborítanak.

Talán nem ismeretlen egy idézet Mahatma Ghanditól: "Egy népet az alapján lehet megítélni, ahogy az állataival bánik"

Ha nem volt pontos elnézést kérek.

Egyébként nem tudom honnan vettedd, hogy természetellenes a természet és állatvédelem. Az általunk elképzelt védelem sokkal közelebb van a természeteshez, mint az általatok hangoztatott. Ez a nagy különbség kettőnk közt.

"És minél nagyobb a közöny, minél inkább hajlamosak az emberek ezt megváltoztathatatlannak gondolni, annál inkább szélsőségesekké válnak a másként gondolkodók/érzők."

Érdekes, bármilyen barom is van a vadászok közt, egyiktől sem hallottam, hogy minden vadat ki kell irtani, pedig a Te elméleted szerint ez lenne a szélsőséges. Azt viszont már hallottam, hogy rezervátumokban kellene védeni a vadállatokat. Szerintem meg az állatok köszönik szépen, nagyon jól megvannak rezervátumon kívül is, szükségtelen őket összezsúfolni egy helyen a védelem címere alatt.

Előzmény: oncogito (3561)