eve120l Creative Commons License 2006.08.03 0 0 530
Mi a Lélek?

 

Mostani tudásom és ismereteim alapján írom le hogy mit gondolok a kérdésről.

Lehet , hogy tévedek... de sajnos jelenleg nincs jobb ötletem.:))

 

Szerintem a lélek az a szemlélő, végrehajtó erő bennünk, ami tökéletes.

Lehet Isteni résznek is nevezni, vagy Teremtő erőnek. Körülbelül hét éves korunkra foglalja el a helyet a testben, vagyis akkorára adja át az irányítást teljesen az elmének. Beazonosul az anyagba.

Ez az a kor, amikorra kialakul az Én tudatunk az egonk.

Mivel Isten a saját maga tökéletes képmására teremtette az embert, így amit tesz, az minden tökéletes, akár jó, akár rossz ez, az a személyiség  számára .

Mindazt, amit  az elme kitalál, Ő végrehajtja szó nélkül, még akkor is ha nem értene vele egyet, hiszen szolgálni jött ide és tapasztalni. Amikor meg már végképp nem boldogul az elmével, mert eltért attól az úttól, ami neki tapasztalásként volt kitűzve, akkor fogja magát és elmegy (halál).

 

Lehetne egy áldozatkész sofőrhöz is hasonlítani, aki a gazdája (elme) utasításait szó nélkül végrehajtja, még akkor is azon az úton vezeti a kocsit (test) amikor sokkal rövidebb utat, vagy biztonságosabbat ismer. Nem szól, mert nem szólhat, hiszen nem az a feladata,(és amúgy is el van nyomva), hanem az, hogy az utasításokat végrehajtsa.

Közben azért figyeli az utat, és ha jó az  utasítás, ha jobban ráhagyatkozunk, akkor kikerüli az akadályokat, ha olyat észlel ami veszélyeztetné az autó (test) épségét, a célja elérésében akkor figyelmeztet.

De ha süketek vagyunk a belső hang meghallására, és vakok a jelek látására, nem vesszük észre ezeket a figyelmeztetéseket.

És akkor a sofőr (lélek) is végrehajtja szó szerint az utasításokat. Lesz, ami lesz alapon!

Hiszen nem az övé az autó (test) Ő nem ragaszkodik hozzá! Tudja, hogy bármikor levetheti, kereshet magának másik autót (testet) és másik gazdát (elmét).

Mert Ő örök és tökéletes .

 

Nagyon jó a topik és érdeklődéssel olvasom.

 Köszönöm. Minden jót :Eve