hizlalda Creative Commons License 2006.08.03 0 0 16986
Jelige.
„Az ember szó szerint az amit gondol.”

Kinek van kérdése önmagával kapcsolatban?

Tanítvánnyá az válik, aki kérdéseket tesz föl önmagáról (Ki vagyok Én? Mi a feladatom? Hogyan tudom azt megvalósítani? keresi a válaszokat, vagyis tudatossá akar válni.
Önmagát keresi, mivel a tanítvány feladata saját tudatos határainak megtalálása, majd formálása.
Az Én határainak keresése során a tanítvány a külvilágot tükörként nézi. Minden történés saját Egóját tükrözi vissza.
Az ezt követő lépés az Én határainak tudatos alakítása. (Ki akarok lenni? Miért akarok az lenni? Hogyan tudok az lenni? , honnan jöttem miért vagyok itt, stb.)
Mindezekhez megkeresi, kiválasztja a tanítót, aki az ő kérdéseire a számára legmegfelelőbb válaszokat tudja adni. A tanítvány tanítóját, mesterét szabadon, saját döntése alapján választja és minden egyes Most-ban szabadon, dönt, választ.
A különbség a tanító és a tanuló között hogy a tanító tudja azt, amit a tanuló nem ért és el akar érni.
A válaszok tudatosítása, megértése, önmagába építése már a követés folyamata. Az irányt a tanító szabja meg, a tanítvány feladata a kérdések feltevése a meg- adott irány követése, a feladatok elvégzése. A tanító tudatos létezésével is tanít, példát mutat, melyet a tanítvány szabadon követhet, vagy nem követhet ezt a tanulónak, kell eldöntenie mindenkor szabadon. Valahol a tanulónak elfogynak a kérdései és ez az a pont ahol már nincsen értelme, hogy tanítója legyen, ekkor választhat tanítóvá, válik Ő is, vagy csak azt teszi, amit eredetileg tervezett amiért jött, a játékot a semmit vagy bármit amihez kedve szottyan.
hizzzzzzzzzzzz