lcoder Creative Commons License 2006.08.03 0 0 716
Amennyiben képes lennél árnyaltabb gondolkodásra, tán azt is észrevehetted volna, hogy pont a kieső adóbevételek miatt olyan magas nálunk a hivatalos adószint.

Te nem érted hogy azok az adóbevételek azért esnek ki mert az ország gazdasága erre képes. A falusi kisbolt nem fog neked havi 100 ezer forint adót kitermelni, mert akkor a tulaj egyszerûen éhenhal. Így aztán szépen becsukja a boltot és születik egy szép új munkanélkülid. És kismillió ilyen tevékenység van... A legtöbb vállalkozás idehaza kényszervállalkozás. Cuculista nagyválllat megszûnt, más cég nem nagyon jött a helyébe, az emberek megpróbálnak megélni úgy ahogy tudnak. Ha ezt megszünteted akkor vagy átmennek a feketegazdaságba, vagy elmennek segélyre, kérdés hogy azt mibõl akarod fizetni ? Persze ha lenne benn egy rakás multi aki felszívja a munkaerõt akkor semmi probléma, de nincs ilyen mert az utóbbi 4 évben a többi ország valahogy vonzóbb célpontnak tûnt a befektetõk jó részének.

A fõ probléma szvsz egyébként sem az hogy a mûködõ cégek túl keveset fizetnek be, hanem az hogy a munkaképes emberek túl nagy része nem dolgozik. Ez egyrészt azért gáz mert ezek nem fizetnek be semmit (õk a valódi potyautasok, Pl. a 30 évesen leszázalékolt jó erõben lévõ szabolcsi nemzetiségi), másrészt õk is a kiadási oldalon jelentkeznek. És ezek a remek kis intézkedések pont ezek arányát növelik.

Ha elment a hajó - akkor tényleg nincs más, mint visszavonni mindent, s azonnal adókat csökkenteni. Bár szerintem ekkor tényleg ott lennénk, ami számodra lelki kielégülést okozna - pénzügyi, majd akár gazdasági válság.

Már régen ott vagyunk. Azok a bevételek amikbõl a Fletó a megváltást várja, egyrészt utófinanszírozottak, és akkor sincs feltétlenül garancia arra hogy megkapjuk ha Fletó koma újabb konvergenciaprogramját nem küldi vissza osztályismétlésre az EU.