zaimoo Creative Commons License 2006.08.01 0 0 topiknyitó

Egy mai hírből:

 

Csepregi Éva fizetés nélkül tankolt

augusztus 1. kedd 10:03

Az énekesnő a berettyóújfalui benzinkútnál tankolt Marosvásárhelyre menet, majd fizetés nélkül továbbállt. Mint a Színes Bulvár Lapnak elmondta, nagyon zavarban van a történtek miatt, és esze ágában sem volt meglógni, mindössze elfelejtkezett a fizetésről, míg a mosdót keresgélte. A szórakozott énekesnőt a határon a vámosok meszelték le, akik telefonon kapták a riasztást a benzinkúttól. Mivel a határőr lánya nagy Neotoon-rajongók, a papa vállalta, hogy visszaviszi a benzin árát a kútra, hogy Csepregi ne késse le koncertjét. Az énekesnő dedikált CD-vel hálálta meg a rajongói szolidaritást.

 

 

Kérdéseim:

Történt-e rendőrségi feljelentés a benzinkút részéről, indult-e nyomozás ?

 

Ha nem: akkor milyen jogon utasítja egy állampolgár (benzinkutas) a Magyar Köztársaság határőrségét valakinek a megállítására ? Ezt én is megtehetem bármikor? Van erre egy zöld szám? Vagy kit kell ilyenkor felhívni ?

 

Ha igen: akkor milyen kimenetele lett a (bűncselekmény) bolti lopásban indult nyomozásnak? (ha Gipsz Jakab mezei állampolgár visszaadja a lopott holmit, attól ő nem mentesül a büntetés alól, max. enyhítő körülmény lehet nála)

 

Milyen alapon vállal el / hajt végre privát megbízásokat egy szolgálatban lévő határőr ?

 

Miért fogad el ajándékot egy szolgálatban lévő határőr ?   (Molnár Csabát sokkal kisebb értékű sütemény elfogadásáért szorongatják most a bíróságon)

 

Miért gondolja az összes szereplő, hogy ez annyira jó cselekedet, hogy az még büszkén vállalni is lehet és örülnek is neki, hogy belekerül az újságba?

 

Miért nem jár ugyanilyen eljárás Gipsz Jakab adófizető állampolgárnak hasonló esetben az általa ugyanúgy eltartott határőrségtől vagy más hivatalos szervtől.

 

 

Kontrasztként  (Gipsz Jakab mezei állampolgár fotós esete):

Bilincsbe verve vitték el a Zamárdi strandról Kertész Gábort, a Népszava fotósát még szombaton, írta a Népszava. A fotós a nyári hőséget illusztrálandó készített fényképeket, néhány szülő félreértette a helyzetet és rendőrt hívott, mondván meztelen gyermekeiket fotózzák. A fényképész csak a rendőrségen tisztázhatta magát.