legard Creative Commons License 2006.07.31 0 0 193
Úgy látom ,hogy az ismereteket teljesen az alapoknál kell kezdeni, de ez a fórum nem alkalmas egy több hónapos, sőt egy éves elméleti és gyakorlati kiképzés levezetésére.

Az őskorban az aknamentesités csupán egy rész feladat volt, amit végre kellett hajtani. Az akna felkutatása nem egyszerüen véletleszerü, hanem előre kitüzött terület volt. Hogy hol van az akna azt az aknafigyelő rendszer fedte fel, majd kitüzte és az akna gyujtószerkezete alapján lett eldöntve , hogy milyen megsemmisitést alkalmazzanak. Ez lehetett indukciós , érintős, akusztikus-aki aknász volt az tudja, hogy ez mit jelent-

Ennek megfelelően használtak külömböző eszközöket. Folyami bomba megsemmisitést, a mágneses indukciós akna ellen lágyvastekercses" vasalót" Ezt álltalában 12-szer vontattuk el az akna felett, mivel 12 impulzusra voltak ezek állitva.
Ha ez nem járt eredménnyel , használtuk a folyami bombázást. Kérdés lehet ,hogy hogyan volt megoldva a vasalóba vezetett egyenáram? Az AN-ekben volt egy kéthengeres boxer motor/benzines/ olyan mint most az AM-ekben ami a KRAM-ba továbbitja az egyenáramot.

Természetes volt akna-telepités is. Bizonyos aknazár-telepités / M-akna/ ezeket bizonyos aknászdereglyéről hajtottuk végre. Ezek adereglyék felvoltak szerelve daruval és ezzel eresztettük le a fenékre. ezeket az aknákat apartról inditották, ill. robbantották.

Éjszaka és ködben nem hajtottunk végre ilyen feladatokat mert nagyon veszélyes lett volna.

Oktober-novemberben már megkezdődött a hajók kiemelése, lekonzerválása, és télen egyéb más katonai kiképzés

folyt. Am-eket nem emelték ki mivel ugy ahogy a hadihajós mondja kisebb jégzajlást kibirtak, a kikötőben pedig rendszeresen törtük a jeget.

A radar hajózással kapcsolatba, annyi az észrevételem, nem a felső kerékállásbol kell irányitani a hajót. Ehez négy ember összehangolt munkája kell. A Pk. kormányos, főaknász, és gépész. Kell egy jó vonalvázlat, valamint minden müszernek üzemelni kell.

A többit majd később. Üdv. legard
Előzmény: United Snakes (188)