United Snakes Creative Commons License 2006.07.29 0 0 188

"Maga a hajó védelmét az aknák ellen a demagnetizálás védi, és az apró külömböző frekvenciákat kiváltó robbanó töltek melyeket a hajóról lőnek ki a vízbe."

 

Nem tudom, hogy ez mennyire publikus, ha nem az, akkor nyugodtan ignoráld a kérdést: manapság, vagy akár az elmúlt 15-20 évben találtok még éles viziaknákat? Merthogy a II. v.h.-nak több mint 60 éve vége, a folyó felső szakaszán azóta béke van, a délszláv háborúk aknái meg gondolom nem tudnak felúszni a Dunán! :-))

A másik kérdés, ami nem biztos, hogy publikus: ha az AM az aknamentesítő, akkor az AN hajók, pl. az Ercsi végzik az akna _telepítést_? Én civilként nem vagyok túl járatos a témában, de úgy rémlik, hogy valami nemzetközi szerződést a Honvédség is aláírt, hogy ezentúl nem tart rendszerben aknát, és a készleteket is meg fogja semmisíteni. Vagy ez csak a gyalogsági és a harckocsi elleni aknákra vonatkozik?

 

"Több órás üzemidő után és kellő kipufogó hőmérséklet beállitasa után a füstölés normális."

 

Főleg akkor volt feltűnő, amikor elindultunk a kikötőből. Menetközben nem nagyon tapasztaltuk, persze az is lehet, hogy a sok élmény lekötötte a figyelmünket! :-))

Ezzel együtt talán egy motorgenerál segíthetne a dolgon, de ha tényleg 2012.-ben ki akarják vonni őket, akkor már nem szívesen áldoznak rájuk pénzt... :-((

 

"A hajótest magnézium és aluminium ötvözete (arányukat nem ismerem) a allóképességet nagyban befolyásolja a hajó bordázata a kritikus (sérülékeny) helyeken."

 

Ez nagyon rejtélyes megfogalmazás volt! :-)) Akkor most bírta a zajló jeget a hajó, vagy ilyenkor inkább tantermi elméleti foglalkozás volt? :-))

 

"...azok voltak ám az igazi történetek."

 

Na, mesélj, mesélj...! :-))

 

Üdv: U. Snakes

 

Előzmény: hadihajos (186)