Steffi21 Creative Commons License 2006.07.29 0 0 2235

Ronaldo örült Dunga kinevezésének
2006-07-28 14:00:49


A jelenleg a műtétje után lábadozó Ronaldo örült annak, hogy egykori játékostársa, Dunga lett a brazil válogatott szövetségi kapitánya.
A Real Madrid támadója is tagja volt az 1994-ben világbajnoki címet szerzett együttesnek, ám akkor még nagyon fiatal volt, és csak a kispadon ücsörögte végig a tornát, egyetlen percre sem kapott játéklehetőséget Carlos Alberto Parreira akkori szövetségi kapitánytól, akit most Dunga vált a poszton. A Queens Park Rangers sportigazgatójaként eddig tevékenykedő újdonsült tréner annak a gárdának a csapatkapitánya és talán egyik legelismertebb tagja volt. Négy évvel később már mindketten a pályán bizonyíthattak, addigra Ronaldo befutott játékos lett, míg Dunga a torna után búcsúzott az aktív játéktól.

"Mindenki emlékszik még rá, mint játékos, és arra mennyi alázatot mutatott a játék iránt." - nyilatkozta Ronaldo. "Mint csapatkapitány akkoriban nagyon sokat segített nekem, megmutatta sokszor, mint nem csinálok megfelelően, és ugyanezt a segítő hozzáállást fogja ismét képviselni, mint szövetségi kapitány, ez meggyőződésem. Amikor a pályán volt, igazi vezére volt az együttesünknek, és a pálya szélén sem lesz ez másként, személy szerint én már nagyon várom, hogy ismét együtt dolgozhassunk."