pernahajder Creative Commons License 2006.07.26 0 0 12700

:-))))

 

Ipamnak írom, napam is értse. Nem vagy kissé következetlen?

 

Apróság ugyan, de: a topikindítót épp a két publicista közti konfrontáció eredményezte.

 

A topiknyitó (aki nem topikgazda) időközben betegeskedett, aztán évekig internet-kapcsolata sem volt, sőt, szerződést sem írt alá az Index fenntartójával, hogy kérni köteles bármely gusztustalan, akár zsidózó, akár Mengelét megkövető, zsírtáltosozó és egyéb primitív hozzászólás törlését. Erre ugyanis - akárcsak a topik esetleges törlésére - vannak megfelelő megbízással és jogkörrel rendelkező moderátorok. Akik éltek is többször jogkörükkel törlésileg és kitiltásilag.

 

Még valamit a "Fórum" szó jelentéséről. Ahogy ez a portál már az első belépéskor is tudtul adja az ide betérőnek: ez egyfajta Hyde Park's Corner. Ahová nem elhatárolódni járnak, akik ide jönnek, mert természetesnek veszik, hogy mindenki a saját véleményét mondja. És általában - egy kivételtől eltekintve - tudják, hogy minden nick önmaga megnyilvánulásáért felelős. Elhatárolódni akkor kell - látom e szó értelmezésével is gondjaid vannak - ha egy közösség (nem általad meglévőnek vélt, hanem ténylegesen vállalt közösség) nevében tagja által tett megnyilvánulás nem egyezik a közösség vállalt értékeivel, ennek következtében pedig esetleg éppen magának a közösségnek árt.

 

De ezt egyszer már valamelyik egyéniségeddel(?) megbeszéltük. Akkor sem értetted.

 

Na helyben vagyunk, ismét a közösség; szóval ezért próbálsz kifarolni a direkt vitából. A mocskolódókkal ugyan én semmiféle közösséget soha nem vállaltam (hogy mikor vigyorgok elégedetten a bajszom alatt, azt webkamera híján nem láthatod, vagyis hazudsz), viszont úgy tüntetsz fel, mintha egy közösségbe tartoznék veled. Antiszemitának tartasz. Mengele doktor is antiszemita. Te pedig megkövetteted Mengelét. Következésképp vizionálsz egyfajta közösséget hármónk között. Nos, ezúttal kivételt teszek: mint topiknyitó elhatárolódom doktor Mengelétől és az őt megkövető soknnickű egyes megnyilvánulásaitól. Utóbbi által vízionált és sugalmazott közösség ugyanis nem létezik.

 

"- ha vanak - "

 

Bizony, bizony. Ezt ugyanis nem tudhatom. Az itt megnyilvánulók nagy része ugyanis, bármennyire is ocsmány esetenként (akárcsak tenmagad), nem igazán tekinthető ellenségnek. Lévén egy arctalan senki. Wie ein Gespenst. Az "ellenség" kitétel tehát nem erre a körre vonatkozott. Ezért vagyon utána az állítmány is feltételes módban fogalmazva. :-))))

 

Előzmény: kívül a magyarázat (12694)