zen_cim.
Azzal kapcsolatban, amit nekem írtál, minden endben lehet vele, ha Neked ez megfelel.
Amint látod attól, hogy nem értünk egyet, nem lőnélek le. Az agyén azonban mint 2szuverén" ritkán nyilvánulhat meg szabadon....ezt azért Te is tudod.
A kereszteslovagok rendszeresen imátkoztak, és a templomos rend házaiban kápolnák is voltak, sőt gyóntatószékek is.
Japánban ennek az európai fegyveres feudális rendnek a szamurájok rendje felel meg. Ezek meg valójában a sógunátus idején már nagyon zenek voltak.
A zen sok művészet mellett a kardforgatást is művészetnek tekinti.
Mellesleg az is.
A zen a budhizmusnak egy olyan ága mely a japán törénelmet fogadta be: a sintót és a busidót, de ugyan úgy a kinai taot és a konfucianizmust is. Ennél fogva az összes budhizmus közül a legkevésbé "együgyü" a zen.
Életrevalóbb.
És, azért nem ütötte agyon a Hagakurét sem.
A "Szamuráj Kódexet" Jamamoto Cunetomo diktálta a XVIII. században, aki korábban szamuráj volt, majd zen szerzetessé lett. Számomra egyébként életútja nagyon sokat megmutat. Mindennek van ideje és esélye.
Én meg ebben vagyok. Remélem Te sem lőssz le.....:)
Amida
ps.: a kipusztultakról valamit az én nézőpontomból. Szóval a katonaságra alkalmasak genetikai állományát veszítette el az emberiség háborús, hadakozós történelme során. Ifjusága szine virágát. A férfiakat. Most akkor lehet tanakodni, hogy kik maradtak meg? A tökéletesek, vagy a kevésbé tökéletesek? Ezen gondolkodj el.