Szögrágó Creative Commons License 2006.07.24 0 0 214

Köszi szépen!
 
Ami nekem első blikkre érdekes:

54. § (1)

 

a) azt a személyt, aki a vadászterületen tartózkodik és a vadállományt veszélyezteti, személyazonosságának igazolására, a jogellenes cselekmény abbahagyására, illetőleg a vadászterület elhagyására felszólítani;

 

Vagyis csak azért nem küldhet el a vadász, mert ő éppen vadászni akar, én meg pont ott vagyok, és akadályozom a vadászatot. Mint ahogy én sem küldhetem el őt. Neki viszont szépen meg kell várnia, amíg magamtól elmegyek, és ő biztonságosan folytatjatja a vadászatot. Amíg ez nem történik meg, várnia kell, mint ahogy ez az alábbi paragrafusból kitűnik:

 

48. §
 
(4) A vadászat nem kezdhető meg a biztonságos lefolytatását akadályozó körülmény esetén. A vadászat biztonságos lefolytatását akadályozó bármely körülmény fellépése esetén a vadászatot be kell szüntetni.


Tehát, ha véletlenül egy turistába botlik a vadász, akkor nem azt kell mondania, hogy ez az én erdőm, és én vadászni akarok, te meg menj innen, hanem meg kell egyeznie a turistával, hogy ki mikor, meddig használja az erdőt. Ha nincs megegyezés, akkor nincs vadászat.