public enemy Creative Commons License 2006.07.22 0 1 1304

Az 1983-as balesetben voltam. A szegedi Petőfi laktanyában voltunk katonák. Műszaki zászlóalj utász alakulat. A katonák többsége előfelvételis katona volt. Én is. Szóval egy kicsit antikatonák voltunk. Mentünk volna már tanulni, meg élni a diákok életét . A hadgyakorlat Duna 83 egyesek szerint Bakony 83 névre hallgatott. Az odaút Budapesten keresztül marhavagonokban történt. A visszaút valószínü az alacsony hőmérséklet miatt már az általatok említett személyvonati kocsikban történt. A hír igaz az egész hadgyakorlat majd a herendi állomásra való kalandos út alatt semmit nem aludtunk. A hideg akadályozta meg sokunkat, hogy ne aludjunk el állva. A herendi állomásra valamikor délután érkeztünk meg szerintem , de már összefolynak a dolgok. Nagyon későn volt már mikor megengedték , hogy felszálljunk a kocsikba. Három kocsi volt összekapcsolva. Ami szokatlan volt, hogy állandóan mozgatták ezt a három kocsit , mert gondolom útban volt a rakodásnál. Aki még fent volt kb öt -nyolc katona ébren volt. Mi vitatkoztunk is , hogy elől van vagy hátul a mozdony. Mert annyit variáltak már. Azt tudom, hogy az egyik felelős a szerelvény véletlenszerű elindulásakor vélhetően tudatosan elhagyta a szerelvényt és nem jelentette, hogy elgurultunk. Hamar felgyorsultunk, csak az volt furcsa, hogy egy vasúti átjáróban a fehér fények villogtak mikor áthaladtunk. Nekem akkor már nagyon rossz érzésem támadt és ezt el is mondtam a többieknek, akik leintettek.  

Ahogy tovább haladtunk egyre gyorsultunk, ami nem volt annyira rémisztő , de az elért sebességünk már igen. Akkor kezdődött a baj , amikor egy kanyar következett. Ott valószínü leugrott az első kocsi kereke a sinről, mert kerregés szerű hangot hallottam. Majd nekimentünk valaminek , mert egy hihetetlen csattanás volt és minden elindult mindenfelé. Mivel teljesen sötét volt így csak a tárgyak nekünk ütközéséből származó fájdalmat és ütéseket éreztük.

 

Folyt. köv. délután

 

U.I:

 

Az újságcikk megvan , de elő kell keresnem. Igérem kb 10 nap múlva letölthetitek. Amiért ide írtam, mert tetszik az a hozzáállás részetekről.