![](https://img.index.hu/imgfrm/3/9/2/4/THM_0001763924.jpg)
![](https://img.index.hu/imgfrm/3/9/2/6/THM_0001763926.jpg)
![](https://img.index.hu/imgfrm/3/9/2/7/THM_0001763927.jpg)
![](https://img.index.hu/imgfrm/3/9/2/8/THM_0001763928.jpg)
Tegnap voltam megint a sutemeny dekoralo tanfolyamon - most vegre azzal az anyaggal dolgoztunk, amit szeretek.
A recept (egy adagbol rengeteg virag es level lesz!!!):
1/2 kg porcukor (olyan, amiben mas anyag nincs - ami megakadalyozza a csomosodast nem jo), lehetoleg parszor atszitalva, hogy ne legyen benne semmi mas
3 evokanal meringue por
5-6 evokanal viz
Robotgeppel - kezi mixerrel 7-10 percig kell lassu fordulaton keverni, amig elveszti a fenyet az anyag.
Jo 3-4 reszre osztani, es a szinezoanyagot belkeverni kezzel. Lehetoleg olyan legyen, ami nem higitja fel (Wilton-nak van krem szeru tomeny szinezoje).
Amire vigyazni kell, hogy ne hasznaljunk muanyag edenyt amit elozoleg mar hasznaltunk valami masra - uveg a legjobban ajanlott vagy rozsdamentes acel.
A dekoralo zsak szinten ne legyen zsiros kremmel hasznalt elotte - erdemes ujat venni ehhez es csak ezzel hasznalni
Az eredmeny - hat sokat kell meg gyakorolni. Masnap (ma este) elovettem a maradekot, es nem uritettem ki a zsakot - csak elkezdtem a viragokat, leveleket csinalni - hat az anyag a rozsanal, levelnel, alma viragnal lukas lett.
Amit elotte ujrakevertem (ibolya) az nem.
De hat ezert van a gyakorlas, hogy ezeket megtanuljuk (a sajat karunkon).