Vanessa_ Creative Commons License 2006.07.18 0 0 233
Mjuka rutor med fläderkrem
Lagy negyszögek, bodzaviragszörpkremmel.

A tesztahoz valok:
 0,5dl tej, 1dl bodzaszörp, 4 tojas, 2,5dl cukor, /kristaly/ 3,5dl finomliszt, 2,5tk sutöpor

A kremhez valok:
5dkg vaj, 1,5dl bodzaszörp, egy tk friss citromle, es egy mokkaskanal reszelt citromhej, 3-ek kristalycukor, 1ek liszt. /itt nagyon edesek a bodzavirag koncentratumok, ezert ha a szörp nem eleg edes, akkor a krembe a cukrot lehet kicsit növelni adagilag./

Elkeszites:
Melegitsd fel a sutöt 175C-fokra. Vajazz ki egy kb 20X30-as nagysagu tepsit, es tegyel az aljara sutöpapirt. Az oldalat ne vajazd, mert az csak a sutes utan lehuzza a tesztat, amig hul. Keverd el a tesztahoz valo szörpöt az egesz tojasokkal, meg a cukorral jo habosra. Add hozza a tejet, es a sutöporral elkevert lisztet is.Keverd egynemu masszava. Nem kell megijedni, kicsit folyos. Öntsd a tepsibe, es susd kb 35 percet. Azert a tuproba nem art ennek sem, de nekem percre ennyi idö alatt kesz lett. Hagyd a tepsiben kihulni, közben keszitsd el a kremet.
A krem elkeszitese:
A vajat hagyd jol meglagyulni. / en csaltam, es a mikro olvaszto fokozatan segitettem neki/ A tojassargajat a cukorral keverd nagyon habosra, majd add hozza a szörpöt, es a lisztet is. Ezt a masszat, göz fölött fözd jo surure. Ugy felidöben add hozza gyors keveres mellett a citrom levet is, es a legvegen, amikor mar suru a krem, a hejat is tedd bele. Hagyd kihulni, es miközben ez hul /en betettem az edenyt a mosogatoba, hideg vizzel segitve neki/ keverd jo habosra a vajat. A hulö kremet erdemes gyakran atkeverni, mert egyreszt gyorsabban hul, masreszt nem börösödik ugy be. Amikor teljesen kihult, akkor keverd a vajhoz, es jol keverd ki öket egyutt is. Addigra kb a teszta is kihul. Vagd lapjaban felbe, es töltsd meg a kremmel/ ha addigra nem kostolgattad el:D/ Tedd hutöbe ugy egy orara, aztan a szokott modon szeleteld. A tetejere szor´j vanilias porcukrot.