yellowww Creative Commons License 2006.07.18 0 0 207

szobiszorp mondja (az ekezetek miatt mas a nicknevem):

kint az elet egyszeru.

kinezel egy autot magadnak, letargyalod a dolgot, es kifizeted a tulajnak. beulsz, es elmesz vele. az elado az adasveteli sajtcedulat elkuldi postan a regisztracios office-ba (DVLA), es te 15 napon belul megkapod az uj forgalmit. ingyen!(addig is jarhatsz a geppel, ha a kovetkezok rendben vannak:

-vizsga: oreg autokra evente kell. nagyon korrekt eljaras, en meg nem hallottam, hogy "meg lehetne venni".ha minden rendben van akkor alt. 30-40 font az egesz. semmi kulon procedura, dij, stb. ha valamit javitani kell, akkor az eleg draga. persze az otthoni penztarcanak.

-ado: ez ha be van fizetve, kapsz egy korong matricafelet a szelvedodre, es mehetsz, amig ervenyes. fel-negyedevente kell fizetni. (30 ev folotti autora nem kell. itt ez aveteran hatar.ez automatikusan jar. nem kell semmit kerelmezni!)

egy ilyen seria III-asra jelenleg evi 170 GBP az ado. ( ez egyheti minimalberes kereset itt kint)

-biztositas: tok egyszeru kotni. leulsz a nethez, es tiz perc mulva van ervenyes biztositasod. kothetsz nagyon bonyolultat is , meg egyszerut is. itt szamit, hogy ki vezeti az autot, hol parkolsz estenkent, hany eves vagy, stb.... nem ellenorzik, de ha baj van, es nem franko az adat, nagyon megutheted magad.

a lenyeg. nekem az alap"tesco gazdasagos" kotelezom van. lopas, tuzkar, harmadik szemelynek okozott baleset. ez evente 178 GBP. ennyi.

a rendor nem allitgat meg! ket eve meg jogsit sem hordok magamnal. minek. de ha le van jarva a forgalmid, vagy ado nelkul jarkalsz, elobb-utobb valamely rendszamfelismero kameraba belefutsz. a benzikutak pedig ugy vannak megcsinalva, hogy ahogy behajtasz, a kamera beazonosit. ha valami nem franko nem is tudsz tankolni! az automata nem engedi!

allando lakohelyre az autohoz nincs szukseg.(valami postacim eleg. de ilyet barmikor tudsz prezentalni)

johetsz, mehetsz az autoval az union belul(biztos kivul is)amennyitcsak akarsz. (en is ezt teszem)

tartozkodasi eng. mar a multe!

szerintem megeri kinti autoval jarni. evente egyszer kimenni nem nagy durranas.

egyenlore ennyi sikeredett. ha valakit erdekel meg valami, szivesen valaszolok.

szobiszorp

Előzmény: loygolf (206)