krisssz Creative Commons License 2006.07.17 0 0 228
Hozzávalók 16 szeletes tortához:

125 g puha vaj
125 g cukor
3 tojás
1/2 kisüveg rumaroma (szeritem egyszerűen 1 tk. rum:))
200 g liszt
1/2 cs. sütőpor
2 evőkanál tej
1 evőkanál kakaópor
1 doboz ananászbefőtt

Krémhez:

50g cukor
300 ml tej
1 cs. vaníliás pudingpor
125 ml. kókuszlikőr
150 g puha vaj
150 g bevonó csoki

Elkészítés: (itt azt írom, ahogy én csinálnám, mert szerintem nem pontos úgy, ahogy a receptben le van írva, rádadásul sokkal jobb, ha a tojásfehérje külön habbá van verve, a recept meg ezt nem írja.)
Szóval a vajat (vagy akár Rámát) habosra keverjük a cukorral, egyenként bele a tojássárgáját és a rumot. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a fehérjéből kemény habot verünk. Innentől már nem a robotgépet használjuk, hanem kézi habverőt vagy egyszerűen egy fakanalat. Előbb óvatosan a habot keverjük bele, majd a lisztet. Egy 26 cm-es tortaforma aljára sütőpapírt teszünk, a massza felét bele, majd a másik feléhez hozzákeverjük a kakaót, és a fehér massza tetejére simítjuk. A jól lecsepegtetett és apró kockára vágott ananászt a tetejére szórjuk, majd 175°-on kb. 40 percig sütjük.
Ha kihűlt körétesszük a tortakarikát és következő krémet kenjük rá:
Vaníliás pudingot 3 dl tejjel elkészítjük a cukorral és a likőrrel. Vajat habosra keverjük. NAgyon fontos, hogy a puding és a vaj egyforma hőfokú legyen, mikor összekeverjük. A vajhoz kanalanként adjuk hozzá a pudingot. Kb. 2 órát hűtjük.
A főzőcsokit vízfürdőben felolvasztjuk, majd ha már nem forró, a krémre öntjük, elsimítjuk és hagyjuk a hűtőben megdermedni.
Előzmény: úrnő (227)