rézike Creative Commons License 2006.07.16 0 0 15146
Sziasztok!
Befejeztük a Pilisi Parkerdő Utjain mozgalmat! Annyira örülök neki, mert ez az első mozgalom, amit be is fejeztünk. 2006.január 15-én kezdtük el és tegnap, július 15-én fejeztük be a 6.sz. túrával.

Esztergomból indultunk fel a Vaskapu th-hoz. A th. egyre siralmasabb állapotban van. Két korlát is ki van törve, szerintem életveszélyes. Eltüntek a padok, amik tavasszal még ott voltak. Egy férfival találkoztunk, aki kocsival volt fenn. Innen a Fári kúthoz mentünk, ami éppen hogy csordogált. Az üdülők között, majd a Fárikúti úton folytattuk a P jelzésen, ami egyszer csak jobbra letért az útról és egy mezőn át elvezetett minket a Majális-forráshoz. De mi nem ide akartunk jönni! Idáig az út ismerős volt a Téli Teljesítménytúráról, de a táj egészen más! Ha nem tudtam volna, hogy már jártunk ott, nem ismertem volna meg. Na itt végre megnéztük a térképet, és szépen visszamentünk a Fárikúti útra, ahol azon egyesen tovább kellett volna menni a tavakhoz. Innen kezdve semmiféle jelzést nem láttunk, a térkép szerint a Pkör vezetett volna minket. A tavaknál sokan voltak. Megebédeltünk (szendvics), a büfében kávét, üdítőt és Esztergom, Búbánat völgy bélyegzőt kaptunk. Innen a völgyön át kimentünk a 11-es útra. Jelzést végig nem láttunk. Nagyon figyeltük a térképet is, mert alig észrevehető a hely, ahol jobbra be kell menni az erdőbe. A Phrsz-n felmentünk a Hideglelős kereszthez. Pazar kilátás! Lefele a térdem már jelzett, és ekkor még nem is tudtam, hogy mi vár rám! A Sas-hegy! Nagyon nehezen, kínlódva, de megcsináltam! A panoráma itt is lenyűgöző volt. Ezután leereszkedtünk Basaharcra, majd bementünk Pilismarótra.
Voltak bogarak meg szúnyogok, de jól működött a bio szúnyogriasztónk. Dongtak körülöttünk, de nem szálltak tánk.
Befejezésnek jó kis túra volt. Sajnálom, hogy vége ennek a mozgalomnak, mert szerettem csinálni.
A Pilisi forrásokból még 17 hiányzik, de idén még azt is befejezzük.